Kritiserer FBI: Barack Obama har rettet skarp kritikk mot FBI etter at de varslet Kongressen om oppdagelsen av nye eposter relatert til Hillary Clintons server-sak. Foto: Kevin Lamarque/Reuters/NTB Scanpix
Kritiserer FBI: Barack Obama har rettet skarp kritikk mot FBI etter at de varslet Kongressen om oppdagelsen av nye eposter relatert til Hillary Clintons server-sak. Foto: Kevin Lamarque/Reuters/NTB ScanpixVis mer

FBI-skandalene

Nok en gang stormer det rundt FBI: Dette er noen av de største skandalene

Uskyldige menn sendt til døden, ulovlig avlytting, lekkasjer, dobbeltagenter og etterretningsblemmer er bare noen av blemmene i FBI-historien. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): 11 små dager før presidentvalget i USA slapp FBI-sjef James Comey en valgbombe, som har sørget for en real hodepine for Demokratene. I medier verden over kunne man lese at FBI nå gjenåpner sin etterforskning av Hillary Clintons bruk av en privat e-postserver da hun var utenriksminister, selv om det skulle vise seg å være en sannhet med visse modifikasjoner.

Comey har fått massiv kritikk for offentliggjøringen av etterforskningen, og FBI blir kritisert for å ha blandet seg inn i presidentvalget under to uker før amerikanerne skal gå til valgurnene. Enkelte spekulerer i om offentliggjøringen var ment å skade Clintons vinnersjanser.

- Nå tror jeg Comey er mer opptatt av å berge seg selv enn å skade Hillary. Han har nok vært redd for at hvis man ikke tok affære nå, og det i ettertid kom fram at det var noe muffens, ville han ha blitt beskyldt for å dekke over det, sier USA-ekspert Ole O. Moen til Dagbladet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn