Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nok en gresk ferje på grunn

Knapt to døgn etter ferjetragedien som kostet minst 66 mennesker livet utenfor den greske øya Paros, gikk en ny ferje fra samme rederi på grunn utenfor øya Naxos. Ingen kom til skade.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen av de 1.081 om bord kom til skade da «Express Artemis» natt til fredag gikk på en sandbanke utenfor ferieøya Naxos.

Ulykkesbåten tilhører samme rederi som «Express Samina», der minst 63 mennesker mistet livet kun to dager tilbake.

Grunnstøtingen skjedde bare 50 meter fra land, og medførte at strømmen om bord forsvant i to timer. Kraftig vind kan ha vært årsaken til ulykken.

En taubåt fikk etter hvert «Express Artemis» til land, og det skal aldri ha vært snakk om å evakuere passasjerene fra den grunnstøtte passasjerferja.

Båten var den første som ble satt ut i rute etter uværet i Egeerhavet de siste dagene

Passasjerene fortsetter imidlertid sin reise med en annen ferje fredag morgen.

Nattens grunnstøting utenfor Naxos ryster hele Hellas. Diskusjonene rundt sikkerheten om bord vil ikke bli mindre etter nattens ulykken. Og den vil neppe bidra til å dempe kritikken som er kommet mot landets flåte av tildels svært gamle passasjerferjer.

(Dagbladet.no)