Nok en helsearbeider har fått ebola i USA

Fra før er en sykepleier smittet.

 TEXAS HEALTH:  Sykepleieren skal ha blitt smittet etter å ha jobbet på sykehuset hvor ebolasmittede Thomas Eric Duncan lå innlagt i forrige uke. Foto: NTB Scanpix.
TEXAS HEALTH: Sykepleieren skal ha blitt smittet etter å ha jobbet på sykehuset hvor ebolasmittede Thomas Eric Duncan lå innlagt i forrige uke. Foto: NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ytterligere en helsearbeider har testet positivt for ebola i den amerikanske delstaten Texas.

Sykepleieren skal ha blitt smittet etter å ha jobbet på sykehuset hvor ebolasmittede Thomas Eric Duncan lå innlagt i forrige uke. Hun skal ha kjent til feberlignende symptomer i går kveld, skriver NBC.

Duncan var den første som fikk diagnostisert sykdommen i USA og døde onsdag i forrige uke etter å ha blitt behandlet på Texas Health Presbyterian Hospital i Dallas.

Det er kun tre dager siden en annen sykepleier ble smittet av de livsfarlige viruset på samme sykehuset. Dette er det tredje kjente tilfellet av ebola-smitte i USA.

Stabil tilstand Nina Pham (26) er den andre sykepleieren som ble smittet. Hun er en av 70 medarbeidere på sykehuset som deltok i behandlingen av Duncan.

Hun skal hele tida ha brukt verneutstyr og fulgt de strenge prosedyrene, så det er foreløpig ikke kjent hvordan hun ble smittet.

Nå kjemper hun for livet fra en sykeseng på det samme sykehuset.

- Det går bra med meg, og jeg ønsker å takke alle for deres vennlige ønsker og bønner. Jeg er velsignet med støtte fra familie og venner, og jeg er velsignet med å bli tatt vare på av det beste teamet av leger og sykepleiere i verden her på Texas Health Presbyterian Hospital Dallas, sier Pham selv i en kort uttalelse til pressen tirsdag, ifølge Dallas Morning News.

Tilstanden hennes er nå oppgradert fra stabil til god.

Tusenvis av døde Også her i Norge får en kvinne, som var feltarbeider for Leger Uten Grenser i Sierra Leone, behandling på Oslo universitetssykehus etter å ha blitt smittet med ebola.

Så langt er over 8000 mennesker smittet og 4000 døde av det fryktede viruset i de tre vestafrikanske landene, Sierra Leone, Guinea og Liberia, som er hardest rammet, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

Det er ventet at antallet smittede vil passere 9000 denne uka.

Dagbladet oppdaterer saken.