Nok en iransk diplomat søker asyl i Norge

Det bekrefter den tidligere Iran-diplomaten Mohammed Reza Heydari.

HOPPPET AV I OSLO: I midten av februar ble Mohammed Reza Heydari, som jobbet som konsul ved den iranske ambassaden i Norge,  innvilget politisk asyl i Norge for seg og sin ektefelle og parets to sønner. Han sa opp stillingen sin i januar i protest mot brudd på menneskerettigheter og undertrykkelse i Iran og har siden åpent kritisert iranske myndigheter. Foto: ESPEN RØST/DAGBLADET
HOPPPET AV I OSLO: I midten av februar ble Mohammed Reza Heydari, som jobbet som konsul ved den iranske ambassaden i Norge, innvilget politisk asyl i Norge for seg og sin ektefelle og parets to sønner. Han sa opp stillingen sin i januar i protest mot brudd på menneskerettigheter og undertrykkelse i Iran og har siden åpent kritisert iranske myndigheter. Foto: ESPEN RØST/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): En diplomat ved den iranske ambassaden i Brussel har hoppet av og vil søke asyl i Norge, ifølge Norsk-iransk støttekomité i Norge.

Erklæringen kom bare noen timmer etter at nestkommanderende ved den iranske ambassaden i Helsinki fortalte at han vil søke asyl i Finland, melder nyhetsbyrået Ap.

Tredje som hopper av Dette er den tredje iranske diplomaten i Europa som hopper av i løpet av kort tid. Mandag ble det kjent at en iraner har søkt politisk asyl i Finland etter at han hoppet av som diplomat ved den iranske ambassaden i Helsingfors i helgen.

I midten av februar ble Mohammed Reza Heydari, som jobbet som konsul ved den iranske ambassaden i Norge, innvilget politisk asyl i Norge for seg og sin ektefelle og parets to sønner. Han sa opp stillingen sin i januar i protest mot brudd på menneskerettigheter og undertrykkelse i Iran og har siden åpent kritisert iranske myndigheter.

Vil ikke kommentere Heydari bekrefter overfor Ap at den iranske diplomaten har kommet til Oslo. Det er Brussel-ambassadens presseattaché, Farzad Farhangian, som nå søker asyl i Norge.

Justisdepartementet vil ifølge NTB ikke kommentere saken om den iranske Brussel-diplomaten og kan verken bekrefte eller avkrefte at han søker asyl i Norge. Heller ikke Utenriksdepartementet eller Utlendingsdirektoratet vil kommentere saken.