Nok en jaktdag uten ulv

-Det er nok mange på utsiden som mener dette går for tregt. Men vi er ved godt mot og lar ikke panikken ta oss, sier Leonhard Mikalsen, leder for fellingslaget som jakter ulv i Østerdalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At også den sjette jaktdagen ble resultatløs, tar ikke motet fra jegerne.

- Hadde vi rådd grunnen alene, hadde vi skutt en av ulvene sist mandag. Men på grunn av mange skuelystne kunne vi ikke løsne skudd da vi hadde et av dyrene i siktet, sier Mikalsen til NTB. Han mener jakta så langt er gått som ventet.

- Jeg hadde ikke ventet at dette skulle bli noe lett løp, sier Leonhard Mikalsen i Statens naturoppsyn.

12 timer bak

Sporene som ble fulgt torsdag, var et halvt døgn gamle. Det såkalte Imsdalsparet har skilt lag, og sporingen har til dels vært vanskelig i bratt og ulendt terreng med tett granskog. Over store strekninger har ulven fulgt snøscooterløypene som sporfinnerne har kjørt opp de siste dagene. Ulven kan flytte seg 20-30 kilometer i løpet av ett døgn.

- Det er enkelte steder i reviret at det vil være lett å felle ulven. Men i åpent lende kan vi risikere at skuelystne står som en mur for å følge med - og det ønsker vi ikke, sier fellingslederen som torsdag hadde fem jegere og fire sporingspatruljer i sving.

Hoppet over

Jegerne har de siste dagene brukt plastbånd som stengsler i forsøk på å hindre ulven å slippe unna. Men på ett sted var båndet ikke spent stramt nok mellom granleggene, slik at det lå på bakken. Dermed så ulven sitt snitt til å forsere sperringen og komme seg unna.

- Vi har brukt mye tid på å finne ut hvor den ene ulven deretter tok veien, nettopp fordi terrenget er tett og vanskelig å ferdes i, sier Leonhard Mikalsen.

Helikopter vurderes

Fellingslederen vil ikke ut med hvorvidt det nå er aktuelt å rekvirere helikopter i forsøk på å spore ulvene.

- Selv fra helikopter kan det være håpløst å se noe, siden granskogen står så tett i det området ulven befinner seg. Helikopter blir vurdert fortløpende, opplyser fellingslederen til NTB.

Sporingene er de siste dagene konsentrert om Imsdalsparet.

- Vi vet ikke eksakt hvor Atndalsflokken holder til. Men derimot vet vi hvor flokken ikke holder til, sier Mikalsen.

(NTB)