TRE DØDE: I løpet av to uker er tre tilhengere av den tidligere presidenten Viktor Janukovitsj (bildet) funnet døde. Foto: NTB Scanpix
TRE DØDE: I løpet av to uker er tre tilhengere av den tidligere presidenten Viktor Janukovitsj (bildet) funnet døde. Foto: NTB ScanpixVis mer

Nok en Janukovitsj-venn funnet død i Ukraina

Den tredje Jankovitsj-tilhengeren som er funnet død på to uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En viktig alliert av ekspresident Viktor Janukovitsj er funnet død i Ukraina etter et angivelig selvmord. Det er den tredje Jankovitsj-tilhengeren som er funnet død på to uker.

Oleksandr Peklusjenko, tidligere guvernør i industriregionen Zaporizja, ble torsdag funnet død i sitt hjem, skutt i halsen.

- Etterforskernes foreløpige antakelse er at det dreier seg om selvmord, sier Ukrainas innenriksdepartement i en uttalelse.

Tidligere denne uka ble Stanislav Melnik, som var medlem av Janukovitsjs parti, funnet død i badekaret sammen med sin kone.
Også dette var selvmord, ifølge myndighetene. Melnik var siktet for maktmisbruk.

I slutten av februar døde Mykhajlo Tsjetsjetov, ifølge politiet etter at å ha falt fra et vindu i 17. etasje i boligblokka han bodde i Kiev. Tsjetsjetov var blant de mest fremtredende politikerne under Janukovitsjs styre, og også han var siktet for maktmisbruk.

Janukovitsj og mange av hans viktigste allierte bor i eksil i Russland, dit de flyktet under masseprotestene i Kiev i fjor.

(NTB)