Nok en kommuneansatt i Drammen siktet for korrupsjon

En kommuneansatt mann i Drammen er siktet for grov korrupsjon. Politiet mener han har samarbeidet med en kvinnelig kollega som allerede er varetektsfengslet i samme sak.

KORRUPSJONSSKANDALE: Drammen kommune rystes av en korrupsjonsskandale. En kvinnelig saksbehandler i 50-årene er varetektsfengslet, siktet for flere tilfeller av grov korrupsjon. Nå har politiet arrestert en mann de mener har stått i ledtog med kvinnen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
KORRUPSJONSSKANDALE: Drammen kommune rystes av en korrupsjonsskandale. En kvinnelig saksbehandler i 50-årene er varetektsfengslet, siktet for flere tilfeller av grov korrupsjon. Nå har politiet arrestert en mann de mener har stått i ledtog med kvinnen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Begge de to jobber ved byggesaksavdelingen i Drammen kommune. Politiet har etterforsket rundt 30 byggesaker hvor de mener det skal ha blitt betalt bestikkelser fra utbyggere til kommuneansatte.

- Vi ser at den siktede dukker opp i flere av sakene hvor hans varetektsfengslede kollega har vært saksbehandler, sier Ole Johan Brett, leder for øko-teamet ved Sør-Øst politidistrikt til NRK.

Politiet har funnet økonomiske transaksjoner mellom de to siktede og vil fremstille mannen for varetektsfengsling torsdag.

Den siktede kvinnen ble varetektsfengslet i forrige uke. Hun nekter straffskyld.

NRK meldte i forrige uke at flere utbyggere i Drammen nå risikerer å få pålegg om å rive byggeprosjekter som har blitt godkjent av den siktede kvinnen. Én utbygger skal i avhør ha innrømmet å ha medvirket til korrupsjon.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer