Nok en krisemåling for Ropstad og KrF

Både KrF og Venstre får under 3 prosent oppslutning i Vårt Lands novembermåling. Og vinneren?

SLITER: KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad og partiet opplever velgerflukt og hadde nå fått bare én representant på Stortinget om dette hadde blitt valgresultatet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SLITER: KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad og partiet opplever velgerflukt og hadde nå fått bare én representant på Stortinget om dette hadde blitt valgresultatet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kristelig Folkeparti stuper stadig nedover. Nå får partiet en oppslutning på 2,9 prosent, etter en tilbakegang på 0,7 prosentpoeng, i novembermålingen som Norstat har laget for Vårt Land.

2,9 prosent er en av de laveste oppslutningen partiet har hatt på den kristelige avisas statistikk, ifølge Vårt Lands politiske redaktør, Berit Aalborg.

Går til MDG

Hun skriver videre at målingene indikerer at så mange som 17 000 velgere nå har gått fra KrF til MDG.

Det betyr at bare halvparten av KrFs velgere fra forrige valg er lojale. Med oppslutningen fra novembermålingen ville partiet bare fått én representant på Stortinget.

Tilbakegangen er målt samme uke som det har stormet rundt partiets utspill mot miljøbevegelsen og partiets holdning til homoterapi.

- Det er vanskelig å gi eksakte årsaker til enkeltmålinger. Men vi vet at det igjen har vært mye oppmerksomhet rundt KrFs veivalg den siste tiden. Slikt gjør ikke at man trekker velgere til seg, sier KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad til avisen.

Venstre-nedgang

Venstre får en kraftig tilbakegang og får en oppslutning på 2,0 prosent i meningsmålingen, etter en tilbakegang på 1,3 prosentpoeng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer