Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nok en lekkasje oppdaget i fjernvarmenettet i Oslo

Over 4000 kubikkmeter vann har lekket ut siste døgn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det dreier seg om en følgeskade som har oppstått på grunn skaden i Akersgata onsdag. Skadestedet er isolert og dermed klarer vi beholde vannet vi fyller på. Vi har alle tilgjengelige mannskaper ute for å rette opp skaden og gjenopprette fjernvarmeleveransen, sier informasjonssjef Truls Jemtland i Hafslund Varme til NTB.

Anslår ikke tidspunkt Han mener det er alvorlig at det har dukket opp en følgeskade, men vil ikke kommentere om denne nye skaden forsinker arbeidet eller anslå et tidspunkt for når skadene vil være ordnet og leveransen av fjernvarme kan gjenopprettes.

Det var onsdag klokken 14.15 at Hafslund Varme oppdaget trykkfall i fjernvarmenettet i Oslo. Årsaken var at et fjernvarmerør i Akersgata var blitt skadd i forbindelse med riving av et bygg. Reparasjon av røret ble straks igangsatt, men torsdag ettermiddag er fjernvarmen fortsatt langt unna kundene.

Årsaken til at det ikke er varme i fjernvarmenettet er at det har rent ut mye vann fra nettet, og at det tar tid å fylle dette opp igjen. Hafslund anslår at så mye som 4.000 kubikkmeter vann har lekket ut av fjernvarmenettet.

Fjernvarmen brukes til oppvarming og varmt vann.

Mange rammet Ifølge Jemtland er i underkant av 30.000 boenheter i Oslo rammet av feilen. Offentlige bygg, som sykehjem og sykehus, er også rammet, men disse skal ha egne backupsystemer som kan brukes ved slike hendelser. Kraftgiganten oppfordrer alle til å ta i bruk panelovner og alternative oppvarmingskilder. Kunder som ikke har andre varmekilder kan kjøpe panelovner på inntil 2.000 watt og få refundert inntil 1.000 kroner av Hafslund. (©NTB)

Hele Norges coronakart