Nok en mann pågrepet etter Mohamed-drapet

Fem personer siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ytterligere en mann er siktet etter drapet på Mohamad Ahssain, melder NRK.

I Dagbladet i dag er Tore Frishom i forbindelse med et bilde sammen med avdøde titulert som daglig leder av utestedet Kamikaze. Dette er ikke riktig, opplyser Frisholm. Han har heller ingen form for tilknytning til selve drapsetterforskningen, slik Dagbladet.no feilaktig antydet i en bildetekst i 07-tida i morges.

Til sammen er fem menn nå siktet for forsettelig drap eller medvirkning til dette.

- Vi fikk informasjon fra fengselet som viste seg å stemme. De to var ute på perm sammen, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen til Dagbladet.no.

Den 24 år gamle fangen ble pågrepet rundt midnatt og ble brakt til Tønsberg før han ble tatt videre til Oslo. Politiet vil avhøre ham i løpet av dagen.

Drapssiktede Quang Minh Pham vil bli framstilt for fengsling i dag, mens de andre som er pågrepet skal i avhør.

- Pham forklarte seg grundig i går, sier Abrahamsen.

Funnet drept i bagasjerom

UTE PÅ PERM: To soningsfanger er nå siktet for å ha benyttet permen ved Berg fengsel til å medvirke til et drap i Oslo.
UTE PÅ PERM: To soningsfanger er nå siktet for å ha benyttet permen ved Berg fengsel til å medvirke til et drap i Oslo. Vis mer

Ahssain ble funnet drept i bagasjerommet i en bil lørdag. Han skulle etter det Dagbladet erfarer få to millioner kroner i svarte penger for å selge nattklubben Kamikaze i Oslo. Politiet jobber imidlertid ut fra at 31-åringen ble slått til døde med rå makt  i lokalene til utestedet Mosquito i Pilesttedet.

En polititeori er at Ahssain møtte drapssiktede Quang Minh Pham onsdag 28. februar i Oslo. På et tidspunkt gikk noe forferdelig galt.

Ahssain ble funnet i bagasjerommet på en Volvo etter at bilen ble stoppet av politiet på E-18 ved Langangen i Telemark. Det var Pham som satt bak rattet. Han soner for tiden en dom etter drap.

Samarbeider med politiet

Phams forsvarer, advokat John Chr. Elden, sa til Dagbladet at klienten forklarer seg, og samarbeider med politiet.

- Han har foreløpig ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld. Klienten har forklart seg på en måte som knytter ham til saken, sa forsvareren.

Etter at Pham ble pågrepet er tre andre menn, på 37, 31 og 27 år, blitt arrestert på forskjellige adresser i Oslo. De tre er siktet for medvirkning til forsettlig drap.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

Nok en mann pågrepet etter Mohamed-drapet