Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nok en mislykket ballongferd

ALBUQUERQUE (NTB-Reuters-AFP): Et nytt forsøk på å bli den første i verden til å fly jorden rundt i ballong endte like etter at det hadde begynt i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to ballongfarerne Dick Rutan og Dave Melton måtte forlate sin farkost i fallskjerm bare to timer etter avgang fra Albuquerque i den amerikanske delstaten New Mexico. Varmluftsballongen «Global Hilton»s historiske jorden-rundt-reise fikk en brå slutt da en lekkasje av helium oppsto i 9 000 meters høyde.

Rutan og Meltons avbrutte flyging føyet seg pent inn i rekken av mislykkede forsøk på å komme seg rundt jorden i ballong uten å stanse underveis.

Nylig måtte den amerikanske millionæren Steve Fossett nødlande med sin ballong i Russland, mens hans landsmann Kevin Uliassi bare fikk tre timer i luften før han gikk i bakken. Sveitseren Bertrand Piccard var ventet å ta av med sin ballong fra de sveitsiske alper fredag, men avreisen ble utsatt til neste uke etter et uhell med fortøyningene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!