Nok en natt med russebråk på Østlandet

Natt til mandag har det strømmet på med klager om russebråk i Oslo politidistrikt. 

KLAGER: Natt til mandag har høylytt russ forstyrret nattesøvnen til beboere i Asker og Bærym. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
KLAGER: Natt til mandag har høylytt russ forstyrret nattesøvnen til beboere i Asker og Bærym. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

– Meldingene går ut på at flere russebusser samler seg på offentlige steder og spiller veldig høy musikk til stor forargelse fra dem som bor der, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB.

Det er spesielt vest i hennes distrikt, altså i Asker og Bærum, at det klages.

- Vi opplevde det første gang i fjor, da vi ble samlokalisert med Asker og Bærum. I Oslo er det veldig overkommelig, og det er det nå også. Men vi har hatt tre fire oppdrag i vest siden jeg kom på jobb ved midnatt, sier Skott til Dagbladet.

Klagene kommer i vest

Hun har vært på nattevakt gjennom hele helgen og forteller om en jevn strøm av støymeldinger knyttet til russen. Men mens politiet i helga har en del mer alvorlige saker å håndtere, og dermed ikke alltid har anledning til å rykke ut på russebråk, er det roligere ellers natt til mandag.

Antall klager har også økt i natt, noe som politiet regner med skyldes at folk skal på jobb og dermed ikke er like tolerante for høy musikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer