Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nok en natt med russebråk på Østlandet

Natt til mandag har det strømmet på med klager om russebråk i Oslo politidistrikt. 

KLAGER: Natt til mandag har høylytt russ forstyrret nattesøvnen til beboere i Asker og Bærym. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
KLAGER: Natt til mandag har høylytt russ forstyrret nattesøvnen til beboere i Asker og Bærym. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Meldingene går ut på at flere russebusser samler seg på offentlige steder og spiller veldig høy musikk til stor forargelse fra dem som bor der, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB.

Det er spesielt vest i hennes distrikt, altså i Asker og Bærum, at det klages.

- Vi opplevde det første gang i fjor, da vi ble samlokalisert med Asker og Bærum. I Oslo er det veldig overkommelig, og det er det nå også. Men vi har hatt tre fire oppdrag i vest siden jeg kom på jobb ved midnatt, sier Skott til Dagbladet.

Klagene kommer i vest

Hun har vært på nattevakt gjennom hele helgen og forteller om en jevn strøm av støymeldinger knyttet til russen. Men mens politiet i helga har en del mer alvorlige saker å håndtere, og dermed ikke alltid har anledning til å rykke ut på russebråk, er det roligere ellers natt til mandag.

Antall klager har også økt i natt, noe som politiet regner med skyldes at folk skal på jobb og dermed ikke er like tolerante for høy musikk.

De fleste klagene har altså kommet fra den vestlige delen av politidistriktet, altså i Asker og Bærum.

- Det har ikke kommet noe særlig med klager i Oslo sentrum. Det har blant annet vært bråk ved Gjettum T-bane, Esso Vøyenenga og ved Skullerudstua, sier Skott.

Hun forteller at det russen er lydhøre for politiet og avslutter rabalderet når de får beskjed om det.

- Vi prøver å plukke de verste og kjøre ut. Naturlig nok fikk vi ikke prioritert det så mye natt til i går, fordi det var mange andre oppdrag. I natt har det vært stille ellers, og vi har kjørt ut på de fleste klagene, sier operasjonslederen.

Kan bli avskiltet

Når politiet rykker ut på russebråk får de feststemte ungdommene beskjed om å fjerne seg fra stedet.

- Stort sett er det veldig mye mennesker, og vi må finne ut hvem som er ansvarlig for bussen. De har egne rullesjefer og sjåfører, og vi må ansvarliggjøre dem, sier Skott.

Skulle russen ikke etterkomme påleggene fra politiet, kan de risikere å miste skiltene på bussen for en periode.

- Foreløpig har vi ikke kommet så langt at vi gjør det. Vi må nok se gjengangere før vi går til det skrittet.

Det er forøvrig ikke bare på Østlandet at det meldes om høylytt russ. Også i Finnmark er russeferiringen godt i gang.

«Klage på at russen spiller høy musikk utenfor et hotell i Alta. Betjeningen bedt om selv å ta dette med russen», skriver Finnmarks-politiet på Twitter.

(Dagbladet/NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media