Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nok en News Corp.-topp går av etter skandalen

Dow Jones-sjef Les Hinton går av samme dag som skandaleombruste Rebekah Brooks.

GÅR AV: Dow Jones-sjef Les Hinton går av etter skandalene den siste tida. Her forlater han leiligheten til News Corp-sjef Rupert Murdoch i London denne helga. Foto: EPA/Facundo Arrizabalaga/Scanpix
GÅR AV: Dow Jones-sjef Les Hinton går av etter skandalene den siste tida. Her forlater han leiligheten til News Corp-sjef Rupert Murdoch i London denne helga. Foto: EPA/Facundo Arrizabalaga/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Les Hinton går av som sjef for Dow Jones & Co, et av News Corporations underselskaper, med umiddelbar virkning, melder Dow Jones & Co-eide Wall Street Journal.

Hinton var sjef i det britiske underselskapet News International da beskyldningene om avlytting først kom fram, og har kommet under stadig større press den siste tida etter flere avsløringer som til slutt førte til nedleggelsen av tabloidavisa News of the World.

To topper på en dag I 2007 og 2009 fortalte Hinton en parlamentarisk komitee at selskapet hadde gjort en granskning og var overbevist om at bare en av journalistene var involvert.

Hinton blir den andre News Corp.-toppen som går av i dag, etter at skandaleomsuste Rebekah Brooks gikk av i dag.

Både Hinton og Brooks skal ha vært News Corp.-eier Rupert Murdochs aller nærmeste medarbeidere.

Brooks har spesielt fått gjennomgå, etter at det i forrige uke ble kjent at News of the World i 2002, da Brooks var redaktør, skal ha hacket seg inn på telefonen til den da savnede Milly Dowler. Dowler ble senere funnet drept, men foreldene fikk stadige håp om at hun var i live da det på mystisk vis ble plass til flere meldinger. News of the World skal ha slettet flere meldinger for å få plass til nye.

- Svært trist dag - Jeg har med sorg sett News of the World-skandalen fra New York. Det er en svært, svært trist dag for meg, sier Hinton i en uttalelse.

Han hevder han var helt uvitende til hva som foregikk, men mener det er riktig for han å gå av og beklage overfor de som har blitt ofre for handlingene til News of the World.

- Da jeg forlot News International i 2007, trodde jeg de råtne fruktene i News of the World hadde blitt fjernet, hevder han.

Hinton skyter uhemmet av Murdoch i uttalelsen, som han alltid har beundret.

- News Corp. ikke Murdoch I en uttalelse fra News Corporation, sier Murdoch at Hinton har vært svært viktig i selskapet som hans nærmeste rådgiver.

- News Corporation er ikke Rupert Murdoch. Det er en kollektiv kreativitet og innsats til mange tusen av mennesker rundt om i verden, og få har gitt mer til dette selskapet enn Les Hinton.

GIKK AV: Skandaleomsuste Rebekah Brooks (t.h) gikk i dag av som sjef i News International. Her går hun sammen med News Corp-sjef Rupert Murdoch denne helga. Foto: Reuters/Olivia Harris/Scanpix
GIKK AV: Skandaleomsuste Rebekah Brooks (t.h) gikk i dag av som sjef i News International. Her går hun sammen med News Corp-sjef Rupert Murdoch denne helga. Foto: Reuters/Olivia Harris/Scanpix Vis mer