KRANGEL: En uoverenstemmelse mellom noen tsjetsjenere endte med at en mann ble knivdrept ved Dale Mottakssenter i Sandnes. Foto: Kent Skibstad / Dagbladet
KRANGEL: En uoverenstemmelse mellom noen tsjetsjenere endte med at en mann ble knivdrept ved Dale Mottakssenter i Sandnes. Foto: Kent Skibstad / DagbladetVis mer

Nok en person siktet etter knivdrap på asylmottak

Meldte seg til politiet i Stavanger i løpet av natten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ytterligere en person er siktet etter at en tsjetsjensk mann i slutten av tenårene ble stukket i hjel på Dale asylmottak onsdag, opplyser politiet i Rogaland.

- I løpet av gårsdagen etterlyste politiet to personer, hvorav den ene meldte seg i løpet av natten. Vedkommende vil bli avhørt i løpet av dagen, sier sier politiinspektør Bjørn Andersen i en pressemelding.

Mannen er siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse med døden til følge, og vil bli avhørt i løpet av dagen. Politiet etterlyser fortsatt tips og hjelp fra publikum etter knivstikkingen, som skal ha funnet sted etter «en uoverenstemmelse mellom noen tsjetsjenere» som eskalerte.

- Vi er spesielt interessert i å snakke med alle som var på Dale Asylmottak onsdag kveld, sier Andersen.

Dermed er to personer så langt siktet for medvirkning i saken.

Avdøde var ifølge politiet en asylsøker som ikke var bosatt på Dale, men på et annet mottak i distriktet. Etter knivstikkingen ble han fraktet i retning Sandnes med en privatbil, som på et tidspunkt møtte en ambulanse på veien. Han ble senere erklært død på Universitetssykehuset i Stavanger.

Øyenvitner har tidligere forklart at en krangel om drikkevann under en fotballkamp var foranledning til saken.