Nok en redaksjon har fått trusselbrevet mot Valla

Nok en kopi av trusselbrevet mot LO-leder Gerd-Liv Valla har dukket opp i en Oslo-redaksjon. Valla selv har takket nei til å delta på LOs store fagkonferanse i Trondheim som startet i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en skriftlig hilsen til konferansen oppga LO-lederen at det var av sikkerhetsmessige grunner hun ikke kunne delta.

Politiet på sin side ville ikke si noe om det var trusselvurderingen som gjorde at hun ikke deltok.

- Vår løpende vurdering av trusselbildet er ikke noe vi kommenterer. Men uavhengig av den vurderingen er det ikke rart om hun nå er sliten, både av kjøret før og etter trusselen. Så det kan jo også være et element, sier politiinspektør Terje Kristiansen til NTB.

Mandag mottok LO-lederen trusselbrevet, og siden da har det vært sikkerhetstiltak rundt henne og hun har arbeidet hjemmefra. En kopi av brevet er også blitt sendt LO, Aftenposten, VG og TV 2.

Hvem som har mottatt det sjette brevet vil Kristiansen foreløpig ikke si noe om, men bekrefter at alt tyder på at det er det samme brevet.
Støtte
Mer enn 500 er påmeldt til konferansen i Trondheim, der de aller fleste LO-forbundene skal delta. Arrangørene har invitert Valla spesielt til konferansen, men Valla kommer ikke, skriver Aftenposten.

- Vi ønsker å støtte Gerd-Liv, vi tror hun trenger å føle på den store støtten. Vi har forståelse for at hun ønsker å hvile ut. Det har vært et umenneskelig press, sier sekretær John-Peder Denstad i LO Trondheim til avisen.

Et av temaene for konferansen er «Kampen for et menneskevennlig arbeids- og samfunnsliv.» Valla er den siste tiden blitt kraftig kritisert for sin lederstil, og mediekjøret har vært stort for LO-lederen. Hun har også mottatt drapstrussel denne uka.

- Selve drapstrusselen er totalt uakseptabel. Vi har allerede fått inn forslag om å erklære støtte til Gerd-Liv på konferansen, sier Denstad.


Psykiatriansatte
Støtte kommer det også fra psykiatriansatte LO-medlemmer, Gaustadklubben, på Aker Universitetssykehus.

- Den siste tidas mediekampanje mot Gerd-Liv Valla er uhyrlig. Som psykiatriansatte reagerer vi på den nesten totale mangelen på medmenneskelighet som utvises Gerd-Liv i media og offentligheten. Vi finner grunn til å minne om hva et slikt vedvarende press kan føre til, også for mennesker som framstår som tøffe og usårbare. Ingen kan tåle det som Gerd-Liv nå utsettes for over for lang tid, heter det i uttalelsen.
(NTB)