Nok en redaksjon har fått trusselbrevet mot Valla

Nok en kopi av trusselbrevet mot LO-leder Gerd-Liv Valla har dukket opp i en Oslo-redaksjon. Valla selv har takket nei til å delta på LOs store fagkonferanse i Trondheim som startet i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I en skriftlig hilsen til konferansen oppga LO-lederen at det var av sikkerhetsmessige grunner hun ikke kunne delta.

Politiet på sin side ville ikke si noe om det var trusselvurderingen som gjorde at hun ikke deltok.

- Vår løpende vurdering av trusselbildet er ikke noe vi kommenterer. Men uavhengig av den vurderingen er det ikke rart om hun nå er sliten, både av kjøret før og etter trusselen. Så det kan jo også være et element, sier politiinspektør Terje Kristiansen til NTB.

Mandag mottok LO-lederen trusselbrevet, og siden da har det vært sikkerhetstiltak rundt henne og hun har arbeidet hjemmefra. En kopi av brevet er også blitt sendt LO, Aftenposten, VG og TV 2.

Hvem som har mottatt det sjette brevet vil Kristiansen foreløpig ikke si noe om, men bekrefter at alt tyder på at det er det samme brevet.Støtte Mer enn 500 er pÃ¥meldt til konferansen i Trondheim, der de aller fleste LO-forbundene skal delta. Arrangørene har invitert Valla spesielt til konferansen, men Valla kommer ikke, skriver Aftenposten.

- Vi ønsker å støtte Gerd-Liv, vi tror hun trenger å føle på den store støtten. Vi har forståelse for at hun ønsker å hvile ut. Det har vært et umenneskelig press, sier sekretær John-Peder Denstad i LO Trondheim til avisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer