Nok en republikaner ut av presidentkampen

Louisiana-guvernøren Bobby Jindal (44) gir opp forsøket på å bli nominert som republikanernes kandidat til presidentvalget i USA neste år.

TREKKER SEG: Lousiana-guvernør Bobby Jindal trekker seg fra den republikanske presidentvalgkampen. Foto: AP Photo/John Raoux
TREKKER SEG: Lousiana-guvernør Bobby Jindal trekker seg fra den republikanske presidentvalgkampen. Foto: AP Photo/John RaouxVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ikke min tur, sa Jindal da han tirsdag kunngjorde at han skrinlegger presidentplanene.

Meningsmålingene har vist liten støtte til Jindal i det brede feltet av republikanske kandidater. I en måling utført for nyhetsbyrået Reuters nylig fikk han 0,8 prosents oppslutning.

- Vi har brukt mye tid på å komme opp med konkrete politiske mål. Når du ser på denne sprøe og uforutsigbare valgperioden, er det tydelig at det ikke var nok interesse, sa Jindal til Fox News.

Lørdag skal innbyggerne i Louisiana stemme over hvem som skal erstatte Jindal som guvernør. Han forteller at han har planer om å jobbe videre med en tenketank han har opprettet.

Jindal er den tredje kandidaten som trekker seg fra den republikanske nominasjonskampen. Det betyr at 14 republikanere fortsatt har ambisjon om å bli USAs neste president.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram