Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nok en rød KrF-rådgiver gir seg

Kommunikasjonsrådgiver Dag Andreas Fedøy har vært en av Knut Arild Hareides nærmeste medarbeidere i mange år, og støttet Hareides retningsvalg for partiet. Nå slutter han i stortingsjobben.

SLUTTER: Kommunikasjonsrågiver i KrF Dag Andreas Fedøy (til høyre) har jobbet tett med tidlgiere KrF-leder Knut Arild Hareide siden 2011. Nå går han av. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SLUTTER: Kommunikasjonsrågiver i KrF Dag Andreas Fedøy (til høyre) har jobbet tett med tidlgiere KrF-leder Knut Arild Hareide siden 2011. Nå går han av. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- Tiden var kommet. Jeg har vurdert det nøye over tid. Jeg tenkte ikke jeg skulle gjøre noe overilt rett etter partiets retningsvalg, men jeg mener det jeg mener fortsatt, da har det vært krevende, sier Fedøy til Dagbladet.

Han går nå til en nyopprettet stilling som seniorrådgiver i politikk og kommunikasjon i Digni, en paraplyorganisasjon for det langsiktige utviklingsarbeidet til 20 misjonsorganisasjoner og kirkesamfunn.

Flere har sluttet

KrFs opprivende retningsvalg i fjor, der partiet til slutt valgte borgerlig samarbeid på tross av daværende partileder Knut Arild Hareides råd, førte til at en rekke partiprofiler trakk seg.

Den siste i rekken var tidligere sentralstyremedlem Hilde Ekeberg som i sommer meldte seg ut av partiet etter 16 år.

Som Vårt Land, som var først ute til å omtale jobb-byttet, skriver gjelder det samme flere KrF-ansatte på Stortinget.

Knut Arild Hareides politisk rådgiver Emil André Erstad, trakk seg rett etter avstemningen i partiet. Han jobber i dag i Den norske Helsingforskomité.

KrFs sekretariatsleder på Stortinget, Dag Ivar Belck-Olsen, var så engasjert på Hareides side at han skal ha sagt til partiet at han ikke kunne delta i Kjell Ingolf Ropstads forhandlingsdelegasjon med de borgerlige partiene. Også han har sluttet på Stortinget og er i dag rådgiver for Dagfinn Høybråten i Kirkens Nødhjelp.

Geir Jørgen Bekkevolds politiske rådgiver, Silje Kvamme Bjørndal, har også sluttet i stortingsjobben.

- Krevende med Frp

- Hver enkelt må selv svare for hvorfor de har sluttet. Jeg har forsøkt å gjøre en god jobb for partiet, også etter retningsvalget. Men det er ikke lett i ettertid med det utfallet som ble. Som alle så var det en åpen kamp om hvilken vei partiet skulle gå, sier Dag Andreas Fedøy om dette.

Han forteller at det ble åpnet opp for at også de som var ansatt som rådgivere for KrFs stortingsgruppe kunne stå fritt til å jobbe for det de mente var riktig.

- Aller mest krevende for meg har det vært at vi skal samarbeide med Frp i regjering. Det har gått over en grense som jeg ikke var klar for, og som jeg har vansker med å leve med. Jeg er en sentrumsmann, og opptatt av å trekke politikken inn mot sentrum. Da har det vært en linje å ikke samarbeide med ytterfløyene som Frp, sier Fedøy.

Han sier konfliktene som har vært i regjeringen før og etter valget, med debatten rundt begrepet «snikislamisering» som det siste, har vært en «påminnelse om hvem vi samarbeider med.»

- Den måten å omtale mennesker, bryter med det som er KrFs verdigrunnlag, mener han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media