Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nok en statsleder får kritikk etter veteranmarkering

I likhet med Jens Stoltenberg tabbet Obama seg ut da veteranene skulle hedres.

 VETERANTABBE 1:  Barack Obama er en ivrig golfer, her fra en golftur på Hawaii. Men da han valgte å golfe også på veterandagen møtte han kritikk. Foto: EPA/CORY LUM
VETERANTABBE 1: Barack Obama er en ivrig golfer, her fra en golftur på Hawaii. Men da han valgte å golfe også på veterandagen møtte han kritikk. Foto: EPA/CORY LUM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da de norske veteranene ble hedret på Akershus festning tidligere 8. mai havnet dette i etterkant i skyggen av kongesaken. Mange reagerte på at regjeringen nektet kongen å delta på utdelingen av krigskorset, og Stoltenberg måtte til slutt innrømme at det hele ble «helt feil».

Like mye blest er det foreløpig ikke blitt rundt Barack Obama, men flere reagerer på at han brukte Memorial Day, dagen da USA hedrer sine falne soldater, på å gå et par golfrunder.

Keith Koffler, en journalist som i lang tid har dekket Det hvite hus, påpeker dette i et blogginnlegg.

- Etter å ha gjort seg ferdig med å minne våre krigsofre, dro president Obama til Fort Belvoir-banen, den nye helgen på rad han golfet, skriver Koffler.

Bush droppet golfingen Tidligere på dagen hadde Obama lagt ned krans ved graven til den ukjente soldat i Arlington, møtt pårørende og utnevnt en ny forsvarssjef.

Men for mange amerikanere bør presidenten - som tross alt er øverstkommanderende for sine styrker - bruke hele Memorial Day på å hedre de falne.

 VETERANTABBE 2:  Jens Stoltenberg fikk mye pepper for at han selv ville dele ut krigskorset med sverd på Norges veterandag. Foto: Foto: Erlend Aas / Scanpix
VETERANTABBE 2: Jens Stoltenberg fikk mye pepper for at han selv ville dele ut krigskorset med sverd på Norges veterandag. Foto: Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Avgjørelsen om å golfe på Memorial Day inviterer til sammenlikning med president George W. Bush, som ga opp spillet tidlig i sitt presidentskap og sa at han gjorde det av respekt for familiene til de drepte i Irak, skriver Koffler.

Lite støtte fra soldatene - Våre soldater er de beste vi har og de fortjener intet annet enn det beste i retur, og det inkluderer ledelsen, sa Obama da han utnevnte ny forsvarssjef.

Det spørs om mange veteraner mener han lever opp til eksempelet. En meningsmåling Gallup presenterte på veterandagen viser iallfall at han sliter blant sine soldater. Støtten er nemlig mindre fra veteraner og de som er i aktiv tjeneste enn fra folket for øvrig.

37 prosent av soldatene mener presidenten gjør en god jobb. Til sammenlikning er dommen fra folket for øvrig at 48 prosent mener det samme.

 HEDRET OFRENE:  Barack Obama innledet veterandagen med å hedre ofrene, men valgte så å ta seg en golftur. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst
HEDRET OFRENE: Barack Obama innledet veterandagen med å hedre ofrene, men valgte så å ta seg en golftur. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst Vis mer