Nok en uke med t-banekaos likevel

Saken skal ikke behandles i Oslo bystyre før i neste uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-ordfører Per Ditlev-Simonsen (H) utsatte behandlingen av forslaget om å utsette konkurranseutsetting i Oslo Sporveier. Dermed ligger det an til nok en uke med T-banekaos i hovedstaden.

Forslaget fra Ap og SV om å vente med å konkurranseutsette vognvedlikeholdet til 2009 lå an til å få flertall i bystyret med støtte fra Venstre. Men saken ble lagt fram for de andre partiene kun kort tid før onsdagens bystyremøte, og ordfører Per Ditlev-Simonsen valgte derfor å utsette behandlingen av saken til bystyremøtet neste uke.

- Nå må de reisende regne med kaos i en uke til, sier fagforeningsleder i Sporveiens Arbeiderforening, Rune Aasen, til NRK.

Tidligere i år ble det vedtatt å konkurranseutsette vedlikeholdet av de nye T-banevognene. I tillegg skal sporveien omorganiseres, noe som fører til nedbemanning.

De verkstedsansatte har nektet å jobbe overtid som en følge av disse vedtakene, og det har ført til kaos i T-banetrafikken i Oslo de siste dagene. Det har blitt kjørt med langt færre vogner enn normalt den siste uken.

Tirsdag sendte Forbrukerrådet et brev til Oslo Sporveier og ga uttrykk for at T-banen leverer så dårlig kvalitet at det ikke er grunnlag for å kreve betaling av de reisende.

(©NTB)

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer