Nok en voldsepisode på Holmlia: - Mange i nærmiljøet føler utrygghet

Arbeiderparti-politiker ber foreldre og voksne på Holmlia ta ansvar barn og unge i området.

SKUTT: En mann ble i går skutt på Holmlia i Oslo. Politiet ber om tips i saken. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SKUTT: En mann ble i går skutt på Holmlia i Oslo. Politiet ber om tips i saken. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Onsdag kveld rykket politiet ut til Holmlia, sør i Oslo, etter at en mann i 20-åra ble beskutt en parkeringsplass i området.

Mannen er nå innlagt på sykehus. Han er ikke livstruende skadd. Ingen er så langt pågrepet og politiet ber om tips i saken.

Politiet mener det er for tidlig å si noe om motiv for skytingen, og vil ikke si hvorvidt mannen i 20-åra er en kjenning av politiet eller ikke.

Gjengrelatert vold

Holmlia har flere ganger de siste åra vært åsted for gjengrelatert vold og for flere alvorlige voldsepisoder.

21. januar i år ble to menn i 20-åra knivstukket i nettopp Ravnåsveien på Holmlia.

I oktober ble en 21 år gammel mann skutt på Holmlia. To personer ble pågrepet og siktet for drapsforsøk etter skyteepisoden.

- Mange opplever utrygghet

Abdullah Alsabeehg er utdanningspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet og sitter i Oslo bystyre. Han har vokst opp og bor på Holmlia. Han opplever at flere i nabolaget føler utrygghet.

FRA HOLMLIA: Abdullah Alsabeehg (Ap) kommer selv fra Holmlia og sier at flere føler seg utrygge i området. Foto: Oslo kommune/Sturlason
FRA HOLMLIA: Abdullah Alsabeehg (Ap) kommer selv fra Holmlia og sier at flere føler seg utrygge i området. Foto: Oslo kommune/Sturlason Vis mer

- De siste månedene har flere i mitt nabolag og nærmiljø på Holmlia opplevd utrygghet på grunn av gjentatte voldsepisoder, sier Alsabeehg til Dagbladet.

Han mener at politiet alene ikke kan løse utfordringene på i området.

- Det er kun voksne i lokalmiljøet som kan bringe tryggheten tilbake. I dag er det altfor mange voksne som ikke tør å gripe inn overfor ungdom som gjør noe galt. Det må vi snu på. Det er voksne som først og fremst må sette standard, sier Alsabeehg.

- Setter ikke grenser

Han peker på det utstrakte problemet med store guttegjenger som henger i gatene og ber foreldrene sette strengere grenser for sine barn.

- Dessverre merker vi at mange foreldre ikke setter grenser for sine barn. Det sier skolene. Barn skal oppdras, ikke være de som skal oppdra andre og seg selv. Foreldre må bli flinkere til å sette grenser for sine gutter, sier han og fortsetter:

- En klar tilbakemelding fra flere skoler jeg har besøkt er at lærere møter ungdom som aldri har blitt satt grenser for. Det finnes et ordtak som sier «det krever en landsby å oppdra et barn», men da må hele landsbyen bidra.

Flere beboere på Holmlia har nå tatt initiativ til en antivoldsmarkering fredag kl. 18.

- Lag gjerne plakater og bannere for å vise at vi står sammen for barna, sammen for ungdommen, sammen for Holmlia, heter det i invitasjonen på Facebook.

- Veldig alvorlig

Politiet anser gårsdagens hendelse som alvorlig.

- Det er en veldig alvorlig hendelse med skyting på en parkeringsplass midt i et boligstrøk i Oslo. Vi ønsker at flere som har informasjon tar kontakt, sier seksjonssjef Anne Solem ved seksjon for etterforskning av alvorlige voldssaker.

Hun sier etterforskningen nå er intensiv for å finne ut alle detaljer om foranledning om mulig motiv for skytingen. Derfor blir avhøret av mannen i 20-åra svært viktig. ​

​Politiet vil torsdag kveld ha en patrulje på Holmlia. De ber dem som har opplysninger om skyteepisoden ta kontakt med patruljen.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer