Erna møtte opprør på Helgeland

- Nok er nok, Erna

Hundrevis av bunadsaktivister, verftsarbeidere, skoleungdom og andre helgelendinger møtte statsministeren utenfor Sandnessjøen sykehus i dag.

SANDNESSJØEN: Her svarer Erna Solberg på kravene fra lokalbefolkningen i Sandnessjøen. Video: Hans Arne Vedlog. Reporter: Kirsten Karlsen, Dagbladet Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SANDNESSJØEN/VEGA/BRØNNØYSUND (Dagbladet): En av de frammøtte utenfor sykehuset var Mariann Kaspersen, kledd i nordlandsbunad. Hun begynte som hjelpesøster ved sykehuset i 1960, og hadde hele sitt yrkesliv her til hun ble pensjonert.

- Hvis de legger ned både sykehuset og høgskolen i Nesna, raserer de hele distriktet. Det går vi ikke med på. Nok er nok, sier Kaspersen til Dagbladet.

Datterdatter Melizza har født to barn ved Sandnessjøen sykehus, og er selvsagt enig. Sykehuset må beholdes. De to kvinnene i nordlandsbunad var blant de flere hundre som møtte opp med slagord og bannere da statsminister Erna Solberg besøkte Sandessjøen sykehus i dag.

Kamp for sykehuset

En ekspertutredning har konkludert med at Helgeland bør ha ett sykehus, og at det bør ligge i Mo i Rana. I så fall blir sykehusene i Mosjøen og Sandnessjøen lagt ned. Saken mobiliserer enormt på hele Helgeland. Men helseforetaket har bestilt flere utredninger, og siste ord er ikke sagt. I Sandnessjøen vil de beholde sykehuset uansett.

Anja Cecilie Solvik som startet bunadsgeriljaen til forsvar for lokalsykehuset i Kristiansund, er på plass. Bunadsgeriljaen har fått 35 000 medlemmer på fire uker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer