KOMMENTARER

Nok er nok

Liv Signe Navarsete er både paranoid og forfulgt, skriver Martine Aurdal.

TREKKER SEG: Liv Signe Navarsete meldte at hun gir seg som leder av Senterpartiet på deres Senterkonferanse i Kongsberg lørdag. Foto:  Christian Roth Christensen / Dagbladet
TREKKER SEG: Liv Signe Navarsete meldte at hun gir seg som leder av Senterpartiet på deres Senterkonferanse i Kongsberg lørdag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Da Liv Signe Navarsete i går erklærte at hun var «villig til å gi stafettpinnen videre» og rådet partiet til å holde ekstraordinært landsmøte for å velge sine ny partiledelse, var det en en beslutning hun ikke var nødt til å ta. Det er intern strid i partiet, men opptellinger viste at hun hadde støtte fra flertallet i sentralstyret og begge nestlederne manet til ro.

Avgjørelsen kom etter et elendig valgresultat og en knusende rapport der partiledelsen får mye av ansvaret for at det har gått som det har gått med Senterpartiet. Navarsetes tid som leder karakteriseres som en sammenhengende krisehåndtering. Partilederen illustrerte sitt dårlige tekke med slikt ved å erklære jakt på den som lekket deler av rapporten før den ble lagt fram.

Denne uka ble det kjent at hun på tampen av sin statsrådskarriere personlig ringte daværende miljøvernminister Bård Vegar Solhjell for å flyttet en vei like ved sitt eget hus. Hun gjorde ingenting ulovlig, men uttalte at Fremskrittspartet tjente på å hause opp saken mest mulig. Utfallet passer inn i et bilde av en politiker som gjentatte ganger har mistet besinnelsen i full offentlighet. Slikt virker paranoid og som ren ansvarsfraskrivelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer