Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nok er nok

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Et flertall i Oslo bystyre mener at Oslo Sporveier ikke bør heve prisene på ny fra 1. mars. Men samferdselsbyråden, Hilde Barstad, vil ikke mene noe om prishoppene som nå kommer med korte mellomrom. Ansvaret for prisene er delegert til styret for Oslo Sporveier, sier byråden, og da må de få bestemme.
  • Slik greier politikere å sno seg unna et ansvar de burde ha og som de i realiteten har, uansett hva slags arrangementer de får i stand med bedrifter som skal yte service overfor befolkningen. Det er selvsagt en klar sammenheng mellom bymyndighetenes bevilgninger til Oslo Sporveier og den prispolitikken bedriften kan føre overfor de reisende. Oslo Sporveier har lavere driftsbidrag fra det offentlige enn noe annet offentlig transportselskap i Europa. Dermed må med nødvendighet billettprisene bli tilsvarende høye, og kollektivandelen av bytrafikken tilsvarende liten. Men dette er naturligvis politikernes ansvar, de vil bare ikke ta det. Trenger vi sånne politikere?
Hele Norges coronakart