SMITTE PÅ GIGANTSKIP:  Tilsammen 134 personer er blitt syke på verdens nest største cruiseskip, «Independence of the Seas». Her er skipet mens det gjestet Oslo havn. Foto: Scanpix/ Terje Løchen
SMITTE PÅ GIGANTSKIP: Tilsammen 134 personer er blitt syke på verdens nest største cruiseskip, «Independence of the Seas». Her er skipet mens det gjestet Oslo havn. Foto: Scanpix/ Terje LøchenVis mer

Nok et cruiseskip er virusrammet

134 personer bekreftet syke om bord på Royal Caribbeans «Independence of the Seas».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): 3840 passasjerer og 1600 besetningsmedlemmer forlot ifølge rederiet cruiseskipet «Independence of the Seas» frivillig i den vesle havnebyen Cádiz i Andalusia i Spania, etter at over 100 personer ble syke om bord.

Onsdag formiddag skrev spanske aviser at det skipet hadde 25 passasjerer og tre besetningsmedlemmer med sterke symptomer på mage- og tarmkatarr. Samme kveld opplyste markedssjef Ellen Stebekk i Royal Caribbean Cruise Lines, nordisk avdeling, til Dagbladet at det til nå er registrert 134 gjester med noroviruset.

- Et mareritt Det er også norske passasjerer ombord på Independence of the Seas.

En passasjerer Dagbladet har vært i kontakt med karakteriserer ferieturen med «Independence of the Seas» som et mareritt. Ifølge kvinnen fra sørlandet, ble fire av fem familiemedlemmer i hennes følge syke. Familien betalte 60 000 kroner for et to ukers cruise, men lå syke halvparten av dagene.

Isolert Noroviruset smitter gjennom mat og vann forurenset av avføring, og det er vanlig at viruset smitter i lukkede omgivelser som cruiseskip, hoteller, skoler og sykehus. «Independence of the Seas» har hjemmehavn i Southampton i England, og var på en 14-netters seilas da utbruddet skjedde. Skipet returnerer som planlagt Southampton lørdag morgen.

Passasjerene som er blitt syke må isoleres for å hindre videre smitte.

Samtidig er passasjerer om bord på et annet av Royal Caribbean Cruises' skip rammet av noroviruset.

Sprayet ned På «Visions of the Seas» er to personer syke og isolert på båten, mens 20 andre tidligere var syke men har blitt friskmeldt.

Før skipet dro ut fra Oslo torsdag i forrige uke ble store deler av inventaret sprayet ned med desinfiserende midler, men likevel har passasjerer blitt syke.

Ifølge rederiets tall, er rundt 600 passasjerer blitt smittet av viruset på skipets fire siste seilaser.

Dagbladet er gjort oppmerksom på at passasjerene ikke ble evakuert fra «Independence of the Seas», slik vi opprinnelig skrev.