Nok et cruiseskip er virusrammet

134 personer bekreftet syke om bord på Royal Caribbeans «Independence of the Seas».

SMITTE PÅ GIGANTSKIP:  Tilsammen 134 personer er blitt syke på verdens nest største cruiseskip, «Independence of the Seas». Her er skipet mens det gjestet Oslo havn. Foto: Scanpix/ Terje Løchen
SMITTE PÅ GIGANTSKIP: Tilsammen 134 personer er blitt syke på verdens nest største cruiseskip, «Independence of the Seas». Her er skipet mens det gjestet Oslo havn. Foto: Scanpix/ Terje Løchen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): 3840 passasjerer og 1600 besetningsmedlemmer forlot ifølge rederiet cruiseskipet «Independence of the Seas» frivillig i den vesle havnebyen Cádiz i Andalusia i Spania, etter at over 100 personer ble syke om bord.

Onsdag formiddag skrev spanske aviser at det skipet hadde 25 passasjerer og tre besetningsmedlemmer med sterke symptomer på mage- og tarmkatarr. Samme kveld opplyste markedssjef Ellen Stebekk i Royal Caribbean Cruise Lines, nordisk avdeling, til Dagbladet at det til nå er registrert 134 gjester med noroviruset.

- Et mareritt Det er også norske passasjerer ombord på Independence of the Seas.

En passasjerer Dagbladet har vært i kontakt med karakteriserer ferieturen med «Independence of the Seas» som et mareritt. Ifølge kvinnen fra sørlandet, ble fire av fem familiemedlemmer i hennes følge syke. Familien betalte 60 000 kroner for et to ukers cruise, men lå syke halvparten av dagene.

Isolert Noroviruset smitter gjennom mat og vann forurenset av avføring, og det er vanlig at viruset smitter i lukkede omgivelser som cruiseskip, hoteller, skoler og sykehus. «Independence of the Seas» har hjemmehavn i Southampton i England, og var på en 14-netters seilas da utbruddet skjedde. Skipet returnerer som planlagt Southampton lørdag morgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer