Nok et Dash-fly måtte sikkerhetslande

Tvunget ned på Torp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et Widerøe-fly av typen Dash 8 Q400 måtte i dag foreta en sikkerhetslanding på Torp lufthavn Sandefjord.

Flyet var på vei fra Trondheim til København da de fikk indikasjoner på at noe var feil.

- Nord for Torp lufthavn fikk flyet indikasjoner på at det var variasjoner i oljetrykket. Det måtte derfor foreta en ikke planlagt landing på Torp, opplyser informasjonssjef i Widerøe Siw Sandvik.

En svensk passasjer sier til Expressen.se at det brøt ut panikk om bord i flyet, og at flere passasjerer satt og gråt under landingen.

- Jeg kommer aldri mer til å fly med et Dash-fly, sier Johan Andrée til den svenske avisa.

Ifølge Siw Sandvik landet flyet imidlertid uten dramatikk klokken 13.22. De 48 ble fraktet videre med neste fly til København. 

-  Flymekanikerne ser på oljemaskinene. Vi vet foreløpig ikke om det var en feil med motoren eller om det var en varslingsfeil, opplyser hun.

Dash 8-flyenem, som produseres av Bombardier i Kanada, har vært utsatt for en rekke landingsuhell, og SAS besluttet i fjor å sette sine Dash 8 fly på bakken. SAS-eide Widerøe fortsatte imidlertid å fly Q400, men bytter ut sine gamle Q400-maskiner med nye.

SIKKERHETSLANDING: Et Dash 8-fly på vei fra Trondheim til København måtte gå ned på Torp etter indikasjoner på motorfeil. Arkivfoto: Scanpix
SIKKERHETSLANDING: Et Dash 8-fly på vei fra Trondheim til København måtte gå ned på Torp etter indikasjoner på motorfeil. Arkivfoto: Scanpix Vis mer