NYE SYKDOMSTILFELLER: Nye passasjerer er på vei inn for å dra på cruise med Vision of the seas i Oslo torsdag, bare timer etter at hundrevis av syke passasjerer forlot skipet. Nå meldes det om nye sykdomstilfeller, halvveis i et ni dagers cruise rundt de britiske øyer. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
NYE SYKDOMSTILFELLER: Nye passasjerer er på vei inn for å dra på cruise med Vision of the seas i Oslo torsdag, bare timer etter at hundrevis av syke passasjerer forlot skipet. Nå meldes det om nye sykdomstilfeller, halvveis i et ni dagers cruise rundt de britiske øyer. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.Vis mer

Nok et diarécruise for «Vision of the seas»

Nå er passasjerene på cruiseskipet syke igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Dagbladet har fått tips om at minst åtti personer skal være syke med oppkast og diraé på skipet, under en uke etter at flere hundre passasjerer ble syke og 45 personer ble lagt på isolat grunnet utbrudd av noroviruset på den samme båten.

- Det stemmer at det er noen tilfeller. Vi venter på en oppdatering fra skipet og vil ha mer informasjon i morgen, sier Ellen Stebekk, markedssjef i Royal Caribbean Cruise Lines (RCCL).

Båten er til sjøs i natt, etter at det lå til kai i Dublin tidligere i dag. Skipet, med omkring 2000 passasjerer om bord la fra kai i Oslo torsdag, og skal tilbake fra cruiset rundt de britiske øyer lørdag.

La ut igjen samme dagTil tross for det alvorlige sykdomsutbruddet på båten i forrige uke, valgte Royal Caribbean Cruise Lines (RCCL) å fylle båten med nye passasjerer og legge ut samme kveld som de syke passasjerene kom inn.

Passjerer har fortalt Dagbladet om lange køer til sykestua på båten, og lukt av oppkast og avføring i korridorene. Etter det Dagbladet får opplyst fra passasjerer skal minst 300 ha vært rammet.

Da det ble klart at skipet skulle legge ut igjen torsdag, fikk Dagbladet flere reaksjoner fra lesere passasjerer på båten som mente det ville være uforsvarlig.

Markedssjef Ellen Stebekk i RCCL beroliget passasjerene:

- Vi jobber nå intenst på skipet, og har satt i gang nedvasking av båten for å sørge for at viruset blir helt borte. Vi føler oss sikre på at vi får bukt med dette før de nye passasjerene går ombord, sa Stebekk til Dagbladet torsdag.

I kveld sier Stebekk til Dagbladet:

- Det var jo det vi håpet på.

Rammer skipVision of the Seas hadde utbrudd av noroviruset også to ganger i mars. Da ble det meldt om rundt 300 syke på båten, som da var til sjøs i Sør-Amerika.

Noroviruset forårsaker omgangssyke, og oppstår ofte i lukkede og halvlukkede samfunn, for eksempel sykehus, fengsler og cruiseskip der mennesker fra ulike steder kommer sammen for første gang.

Også hurtigruteskipet M/S Kong Harald sliter i dissse dager med noroviruset, melder NRK.

VASKET NED: - Det var mange hundre syke. I vårt reisefølge på seks ble alle dårlige. Men det verste var å se folk besvime i spisesalen (bildet), fortalte en kvinne til Dagbladet etter cruiset som ble avsluttet torsdag. Båten ble vasket ned, men nå er passasjerer på båten syke igjen. Foto: RCCL
VASKET NED: - Det var mange hundre syke. I vårt reisefølge på seks ble alle dårlige. Men det verste var å se folk besvime i spisesalen (bildet), fortalte en kvinne til Dagbladet etter cruiset som ble avsluttet torsdag. Båten ble vasket ned, men nå er passasjerer på båten syke igjen. Foto: RCCL Vis mer