Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nok et eksempel på ressurssløsing

- Dette er nok et eksempel på hva som er galt med ressursutnyttelsen i norsk helsevesen, mener Olav Gunnar Ballo (SV), medlem av Stortingets sosialkomité og kommunelege i Alta. Han tar saken opp med helseministeren i spørretimen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette viser bare konsekvensene av at spesialister blir privatpraktiserende. De får betalt langt mer, men det offentlige får igjen langt mindre, konstaterer kommunelegen.

Under høstens valgkamp fikk SV-politikeren mye oppmerksomhet da han hevdet at det norske helsevesenet ikke trenger tilførsel av mer penger, men heller må utnytte ressursene bedre. Tilfellet på Stensby sykehus representerer ikke et skritt i riktig retning i så måte.

- Jeg kommer til å ta dette opp med helseminister Dagfinn Høybråten i spørretimen, varsler stortingsrepresentanten. Ballo går inn for at bruken av private spesialister kartlegges og at en deretter får i gang en diskusjon om tiltak som kan settes i verk.

- Det er ikke bare ved Stensby dette forekommer. Vi har eksempler over hele landet, hevder han.
Ifølge Ballo må Regionsykehuset i Tromsø bruke halvannen til to millioner kroner i året på en privatpraktiserende øre-, nese- og halsspesialist.

SV-representanten frykter nå at flere spesialister vil starte egen praksis og si opp jobbene ved sykehusene.

- Dette svekker det offentlige helsetilbudet, mener kommunelegen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!