VÆRFASTE: Stormene «Cato» og «Dagmar» gjør at hurtigruteskipet MS Trollfjord blir liggende til kai i Trondheim. 
Arkivfoto: Kirsten M. Buzzi
VÆRFASTE: Stormene «Cato» og «Dagmar» gjør at hurtigruteskipet MS Trollfjord blir liggende til kai i Trondheim. Arkivfoto: Kirsten M. BuzziVis mer

Nok et hurtigruteskip innstilt på grunn av ekstremværet

400 passasjerer værfaste i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går måtte nemlig MS Trollfjord gi tapt mot ekstremværet og bli liggende til kai i Trondheim.

Dermed er over 400 passasjerer værfaste i byen, melder NRK.

- Vi hadde en mistanke om at dette kom til å skje. Skipet la ut fra Rørvik i natt, men har hatt en tøff tur over Folla. Med det været som er meldt, så er det mest forsvarlig å legge til kai i Trondheim, forteller informasjonssjef Ragnar Norum i Hurtigruten.

Etter at uværet «Cato» er i ferd med å roe seg ned, er det nå etterfølgeren «Dagmar» som setter en stopp for juleseilingene og sørger for at folk og fe må holde seg innendørs - og på land.

Norum sier de møter stor forståelse hos passasjerene, som heller vil gå glipp av deler av turen enn å trosse uværet og få en svært ubehagelig reise sørover.

- Det er veldig greit. Det er ikke noen vits i å seile ut på havet i så dårlig vær med så mange passasjerer, sier passasjer Geir Haugaasen, som allerede har ligget værfast et døgn om bord på MS Trollfjord.

Hurtigruten jobber nå med å skaffe flytransport til flere hundre passasjerer.

 Blant annet blir charterfly fra Tyskland til Bergen omdirigert til Trondheim for å hente noen av dem som ikke kommer seg videre sjøveien.

(NTB)