Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nok et mysterium har dukket opp på havbunnen under søket etter MH370

Mest sannsynlig et skipsvrak fra begynnelsen av 1800-tallet.

SKIPSVRAK: Dette bildet fra Australian Transport Safety Bureau, tatt 13 januar, viser skipsvraket som ligger på bunnen av Det indiske hav. Foto: EPA/ATSB AUSTRALIA AND NEW ZEALAND
SKIPSVRAK: Dette bildet fra Australian Transport Safety Bureau, tatt 13 januar, viser skipsvraket som ligger på bunnen av Det indiske hav. Foto: EPA/ATSB AUSTRALIA AND NEW ZEALAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Helt siden Malaysia Airlines flight 370 forsvant den 8. mars i 2014, har hele verden lurt på hva det var som skjedde da flyet med 239 mennesker om bord forsvant sporløst på vei fra Kuala Lumpur til Beijing.

Store ressurser har blitt satt inn i søket etter vraket, blant annet i havet utenfor Australia. Mens man ikke er kommet noe nærmere svaret på hva som skjedde med MH370, har man oppdaget flere nye mysterier på havbunnen.

Menneskeskapt I desember lokaliserte letemannskapene et gammelt skipsvrak på havbunnen, melder CNN.

- Analysene viser at objektet sannsynligvis er menneskeskapt, mest sannsynlig et skipsvrak, sa Joint Agency Coordination Centre, som er ansvarlige for søket etter det savnede flyet, i en uttalelse. 

Videre undersøkelser med et undervannsfartøy, utført i begynnelsen av januar, bekreftet antakelsene om at det er snakk om et skipsvrak.

DET FØRSTE FUNNET: FUNN: I mai ble det også funnet et skipsvrak under søk etter MH370. Foto: Fugro / The Australian Transport Safety Bureau via AP / NTB Scanpix
DET FØRSTE FUNNET: FUNN: I mai ble det også funnet et skipsvrak under søk etter MH370. Foto: Fugro / The Australian Transport Safety Bureau via AP / NTB Scanpix Vis mer

Ifølge eksperter ved Western Australian Museum er det antakeligvis snakk om et skip laget av enten jern eller stål tidlig på 1800-tallet. Det ble funnet på 3500 meters dyp, cirka 2600 kilometer sørvest for Fremantle i Australia, skriver The Star

Fant skip i mai Det er ikke det første skipsfunnet letemannskapene gjør.

I mai ble et annet skipsvrak oppdaget i søkeområdet på litt i underkant av 4000 meters dyp. Det dreide seg etter alle solemerker om et gammelt lasteskip, som viste seg å være uregistrert.

Nettopp fordi det er så mange vrak i det området hvor det nå søkes etter MH370, sa ekspertene tidlig at man mest sannsynlig ville komme over flere sunkne skip i løpet av leteaksjonen. Men skipsmysteriet vil neppe bli løst.

- For å finne ut nøyaktig hvilket skip det er må man hente opp delene eller reise ned på 4000 meters dyp for å se på det igjen. Det er neppe noen som vil betale for det eventyret, sa Michael McCarthy, en arkeolog med lang fartstid ved West Australian Maritime Museum.

Mulige funn Siden Malaysia Airlines MH370 forsvant sporløst har teoriene om hvor det er, og hvordan det forsvant, vært mange. 

Etterforskerne som har jobbet med å finne ut hvor flyet er har likevel lite å gå på. Det eneste sikre funnet man har gjort er flydelen som ble funnet på øye Reunion i Stillehavet i slutten av juli.

Det har også blitt gjort et skofunn, og det har blitt funnet våtservietter med selskapets logo, uten at det har ført til at flyet ble funnet.

Letemannskapene har sålangt undersøkt et havområde på 80 000 kilometer. 

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media