Nok penger til lønn og bonus i Terra

Men Terras styre visste ikke om investeringene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bostyret i Terra Securities mener alle ansatte og partnere vil få dekket lønn og bonus fullt ut, går det fram av redegjørelsen som torsdag ble lagt fram for Oslo byfogdembete

Vil ta flere år

De fire nordlandskommunene vil få utbetalt oppgjøret for de tvangssolgte investeringene i amerikanske obligasjoner med i alt 172 millioner kroner, men først må det være sikker dokumentasjon for at kommunene har en separat rett til å hente ut disse midlene fra boet.

Erstatninger for realiserte og estimerte tap på rundt 500 millioner kroner er det derimot små muligheter for at kommunene får dekket mer enn en brøkdel av.

Foreløpige tall viser at det i alt er 229 millioner kroner som skal dekke bostyrets utgifter, lønn og bonus til ansatte, og deretter skal det beregnes en dividende av det gjenstående beløp som fordeles på alle uprioriterte kreditorer.Bobehandlingen vil etter bostyrer Jon Erling Skjørshammers mening strekke seg over flere år.

Ikke informert

Verken administrerende direktør eller styreleder i konkursslåtte Terra Securities var informert om verdipapirproduktene som har påført fire nordlandskommuner 380 millioner kroner i tap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer