Nokas-anke utsatt til høsten

Ankebehandlingen utsatt av hensyn til rettssikkerheten. Det kan bli dyrt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet.no): Gulating lagmannsrett mener det ikke er forsvarlig å la ankesaken starte som planlagt den 20. mars. Dette er bare ti dager etter fristen for å anke dommen fra Stavanger tingrett, en dom som faller nå på fredag.

- Det er rettens vurdering at det er for kort tid mellom ankefrist og planlagt startdato, sier pressetalsmann Erling Moe i Domstoladministrasjonen.

Retten sier dessuten at det hersker usikkerhet om hvor omfattende bevisførselen blir. Flere forsvarere har varslet at de kan komme til å stevne en del nye vitner.

For kort tid

I tingrettten gikk ranssaken langt ut over det som var planlagt, og det var allerede tvil om lagmannsretten ville klare å behandle saken før fellesferien. Å la saken bli avbrutt av en sju uker lang rettsferie, er også uaktuelt.

Innad i gruppa på 13 forsvarsadvokater er det svært ulike meninger om saken burde gå på direkten som planlagt, eller utsettes til over sommeren. De som har argumentert for utsettelse, deriblant Metkel Betews forsvarer, Marius Dietrichson, har nå vunnet fram.

- Hvis saken skulle starte 20. mars, ville vi neppe blitt ferdige til sommerferien. Et sju ukers avbrudd vil sannsynligvis måtte betraktes som en saksbehandlingsfeil. Ti dager er dessuten altfor liten tid til å forberede en så stor ankesak, og flere spørsmål om dokumentinnsyn er ikke avklart, sier Dietrichson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer