Nokas-ansatte krever millionerstatning

De som var på jobb da ranerne skjøt seg inn i Nokas-lokalene i Stavanger krever til sammen over ni millioner kroner i erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen 37 ansatte varpå jobb morgenen 5. april – da de væpnede ranerne tok seg inn i bakgården ogskjøt seg inn i lokalene til Norsk Kontantservice midt i Stavanger sentrum.

Nå krever de opptil 250.000 kroner hver i erstatning fra ranerne og viser til at de lider av angst og traumer etter dramaet, ifølge VG. Kravet kommer til å bli fremsatt under straffesaken mot ranerne. Sakenkommer opp for Stavanger tingrett 19. september.

I erstatningskravene forteller de ansatte om angst og traumer. Flere opplever at livskvaliteten har forverret seg etter at de opplevde ranet av tellesentralen.

11 menn er tiltalt for grovt ran med døden til følge etter at politimannen Arne Sigve Klungland ble skutt og drept. To andre er tiltalt for medvirkning til grovt ran, men ikke for drapet.

De etterlatte etter den drepte politimannen Arne Sigve Klungland kommer til å kreve drøytén million kroner i erstatning.

Det største erstatningskravet kommer fra If Skadeforsikring, som hadde forsikringen for Nokas.

If Skadeforsikring utbetalte to uker etter ranet et forskudd på 55 millioner kroner som skulle dekke ransutbyttet. Dette beløpet krever selskapet tilbakebetalt. (ANB)