NOKAS-dømt i trygdesvindel-sak

Jobbet i falskt flyttebyrå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I morgen begynner rettsaken mot en 35 år gammel mann som står tiltalt for grov svindel. Han skal ha lurt folketrygden til å utbetale store beløp til kjente kriminelle, som NOKAS-dømte Ridvan Halimi.

I perioden august 2002 til juli 2003 skal 35-åringen ha svindlet det offentlige for over to millioner kroner i form av sykepenger.

Han skal ha feilinformert trygdeverket, og oppgitt 12 personer som ansatte ved hans flyttebyrå. Etterhvert ble de påstått ansatte syke.

Den dømte Ridvan Halimi og avdøde Toska-venn William Ellingsen er ifølge tiltalen begge navngitt som mottakere av pengene. Det er også en tredje mann som av politiet antas å ha vært involvert i NOKAS-ranet. Han døde et halvt år etter ranet.

Rettsaken skulle opprinnelig begynne 10.oktober, men ble utsatt på grunn av sykdom. Saken begynner i Oslo tingrett i morgen, og vil vare i fire dager.

I tillegg til den 35 år gamle mannen er fem andre tiltalt for å feilaktig ha mottatt penger fra trygdeetaten. Ridvan Hamili er ikke blant de tiltalte.

 FIKK SVINDELPENGER: Ridvan Halimi og flere andre var ansatt i jukse-flyttebyrå. Foto: SCANPIX
FIKK SVINDELPENGER: Ridvan Halimi og flere andre var ansatt i jukse-flyttebyrå. Foto: SCANPIX Vis mer