Nokas-dømte Kjell Alrich Schumann kan bli løslatt

Skjøt og drepte politimann Arne Sigve Klungland i Stavanger for ti år siden.

I RETTEN: Kjell Alrich Schumann (t.h.) i Eidsivating lagmannsrett på Hamar, med forsvarer Fredrik Schøne Brodwall. Foto: Jo E. Brenden / NTB Scanpix
I RETTEN: Kjell Alrich Schumann (t.h.) i Eidsivating lagmannsrett på Hamar, med forsvarer Fredrik Schøne Brodwall. Foto: Jo E. Brenden / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Eidsivating lagmannsrett behandler nå spørsmålet om Nokas-dømte Kjell Alrich Schumann (48) kan løslates fra fengsel. Schumann er dømt for å ha deltatt i ranet i Stavanger 5. april 2004, og for å ha skutt og drept politimannen Arne Sigve Klungland.

Schumann er dømt til 16 års forvaring for ranet og drapet, og har sonet minstetida på 10 år. Dermed har han nå begjært løslatelse, og er blitt innvilget dette av tingretten - men påtalemakten har anket kjennelsen. Spørsmålet behandles dermed nå i lagmannsretten, og kan raskt ende i Høyesterett.

15 dømt Ranslaget fikk med seg 57,4 millioner kroner under ranet på Bankplassen. 15 menn er dømt for deltakelse eller medvirkning. Schumann og Metkel Betew er de eneste av de 15 som er dømt til forvaring.

Forvaring brukes i tilfeller der retten kommer til at samfunnet for framtida må beskyttes mot særlig farlige forbrytere. Etter at minstetida er utløpt, kan den domfelte søke om løslatelse, og retten tar da stilling til spørsmålet, ut fra bl.a. gjentakelsesfaren og oppførselen i fengselet.

Schumann er flere ganger blitt intervjuet i Trondheim fengsel, der han soner forvaringsdommen. Han bedriver bl.a. tida med å spille saksofon, og har kontakt med drapsofferets sønn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer