Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- NOKAS-drapsvåpenet funnet

NOKAS-etterforskerne har funnet ranernes våpenlager med flere av våpnene som ble brukt under det brutale anslaget mot Norsk Kontantservice om morgenen 5. april i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skytevåpnene, blant annet AG3-geværer og MP5-maskinpistoler, ble oppdaget i et lagerlokale i Drammen-området i slutten av oktober i fjor.

Ballistiske tester utført av Nye Kripos viser at AG3-geværet som avfyrte skuddene mot politimannen Arne Sigve Klunglands kommandobil, er blant de beslaglagte våpnene, ifølge VG.

Våpenet skal ha havnet på avveie for flere år siden. Lørdag ble tre menn pågrepet på Østlandet, siktet for å ha hatt befatning med underslag og heleri av våpenet.

- Vi mener det er grunn til å tro at disse tre mennene kan knyttes til en AG3 vi setter i sammenheng med ranet. Men jeg ønsker ikke å kommentere om dette er drapsvåpenet eller ikke, sier politiinspektør Bjørn Andersen i Rogaland politidistrikt.

Nå forsøker etterforskerne å spore opp hvor maskinpistolene og automatgeværene kommer fra, og å knytte personer i ransmiljøet til våpnene, for eksempel gjennom biologiske spor. (©NTB)

DREPT:</B> Her er det lagt ned blomster på stedet der politimann Arne Sigve Klungeland ble drept.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media