- NOKAS-investeringen som glapp

I dag starter Wonderboy-saken med 14 tiltalte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere millioner kroner av NOKAS-utbyttet skulle investeres i hasj, mener påtalemyndigheten. Men cannabispartiet på 762 kilo ble oppdaget og beslaglagt da det ble ført inn til landet.

I enda en stor straffesak er det politiets omfattende etterforskning etter NOKAS-ranet som har spilt en avgjørende rolle. I alt 14 personer sitter på tiltalebenken når straffesaken starter i Oslo tingrett tirsdag.

I september 2004 fattet etterforskerne mistanke til et større parti hasj som skulle føres inn til Norge. Sporet dukket opp som en tilfeldighet i den massive avlyttingen av telefoner i NOKAS-etterforskningen. Den videre etterforskningen, der 16.000 tekstmeldinger og telefonsamtaler ble avlyttet, rullet opp kanskje Norges største hasjliga.Nettverk - Vi fikk en liten flik av noe mistenkelig som førte til at det var mulig å dra opp hele historien, sier statsadvokat Geir Evanger til NTB.

Politiet mener Danny Bungard (30) er lederen av et avansert nettverk som samlet inn i 6,4 millioner kroner og forsøkte å smugle inn i totalt 762 kilo hasj fra Nederland til Norge. Bungard ble pågrepet i Malaga sammen med David Toska 5. april 2005 og har siden sittet i varetekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer