SIKKERHETSKONTROLLEN: G4S har hatt ansvar for sikkerhetskontrollen på Gardermoen. Dette bildet er tatt da alarmen ble løst ut og hele utenlandshallen måtte tømmes for folk. Det resulterte i lange køer foran sikkerhetskontrollen. Foto: Jon Terje H. Hansen / Dagbladet
SIKKERHETSKONTROLLEN: G4S har hatt ansvar for sikkerhetskontrollen på Gardermoen. Dette bildet er tatt da alarmen ble løst ut og hele utenlandshallen måtte tømmes for folk. Det resulterte i lange køer foran sikkerhetskontrollen. Foto: Jon Terje H. Hansen / DagbladetVis mer

Nokas kjøper G4S i Norge

Sikkerhetsselskapet Nokas kjøper den norske delen av G4S og vokser til 5.000 ansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en melding fra selskapet torsdag ble det kjent at Nokas, med hovedkontor i Tønsberg, kjøper hele den norske virksomheten til det internasjonale konsernet G4S. Det sammenslåtte selskapet vil få en omsetning på 3,5 milliarder kroner, melder NHO Service.

G4S er selskapet som blant annet har ansvar for sikkerheten på Oslo lufthavn.

Nokas overtar alle aksjer i G4S i Norge fra de engelske eierne. Dersom Konkurransetilsynet ikke stanser sammenslåingen, vil Nokas etter oppkjøpet puste konkurrenten Securitas i nakken når det gjelder antall ansatte. Det nye selskapet vil også ha en omsetning som er 1,3 milliarder høyere enn konkurrenten.

Nokas er mest kjent for å drive verdihåndtering og for alarm- og vakttjenester. Selskapet er eid av Fritt Ord, DnB og Jul Holding AS.

(NTB)