Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nokas-raner føler seg stigmatisert i Norge

Jusuf Hani (32) vil be om å få sone resten av straffen i hjemlandet Sverige.

VIL TIL SVERIGE: Jusuf Hani har sonet snaut halve dommen sin for NOKAS-ranet. Her politiets etterlysningsbilder fra 2004.
Foto Politiet / Handout / NTB Scanpix
VIL TIL SVERIGE: Jusuf Hani har sonet snaut halve dommen sin for NOKAS-ranet. Her politiets etterlysningsbilder fra 2004. Foto Politiet / Handout / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jusuf Hani var den siste Nokas-raneren på frifot. Svensk-albaneren meldte seg for politiet på i 2009 - etter mer enn fem år på rømmen. Til Stavanger Aftenblad, sier han at han ikke lenger er sikker på at det var det rette å gjøre.

- Jeg vil hjem til Sverige. Det er nok i dette distriktet nå. Jeg vil tilbake til Sverige for å starte et nytt liv og gjøre noe nyttig for samfunnet, sier han.

Hani ble i Gulating lagmannsrett dømt til seks og et halvt års fengsel for medvirkning til Nokas-ranet i 2004. Han har nå sonet tre år av dommen.

Jusuf Hani er nå tiltalt for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter mot en annen fange.

Sammen med en medfange skal han ifølge tiltalen ha stormet inn på cellen til en 41-åring i Stavanger fengsel 5. august i fjor og skadet ham med en hjemmelaget kniv.

41-åringen ble slått og sparket og kuttet i ansiktet og måtte sy sju sting i hodet etterpå. Hani nekter straffskyld for dette.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media