SIKTET: Jusuf Hani, den siste som ble dømt for ranet på Norsk Kontantservice i Stavanger, er siktet for fengselsvold. Foto: 
Foto Politiet / Handout / SCANPIX .
SIKTET: Jusuf Hani, den siste som ble dømt for ranet på Norsk Kontantservice i Stavanger, er siktet for fengselsvold. Foto: Foto Politiet / Handout / SCANPIX .Vis mer

Nokas-raner siktet for fengselsvold

Laget våpen i fengselet og gikk løs på medfange.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Svensk-albanske Jusuf Hani (30) er siktet for legemsbeskadigelse på en mann (39), skriver Stavanger Aftenblad.

Hani var i klammeri med mannen og skal ha stukket ham i hodet med en skarp glassgjenstand festet til et håndtak. 39-åringen måtte sy syv sting etter slagsmålet. Angrepet skal ha skjedd 5. august.

- Jeg ønsker på det nåværende tidspunkt verken å bekrefte eller avkrefte dette, sier politifullmektig Kathrine Sevheim i Rogaland politidistrikt til Aftenbladet.

Hani var en av ranerne som slo til mot Nokas i 2004, men meldte seg selv for politiet så seint som i 2009 etter fem år på rømmen. Da hadde hans forsvarer forhandlet med politiet om både soningsforhold og strafferabatt.

Hani og Ikmet Kodzadziku ble stoppet av politiet kort tid etter Nokas-ranet, men politiet visste ikke på det tidspunktet at de allerede var ettersøkt.

- Sjåfør og passasjer oppførte seg helt rolig og avslappet i kontrollet. Det virket som de hadde en «lett» tone i bilen. De virket velstelte og oppførte seg høflig og på samme måte som alle andre bilførere som vi kontrollerte på stedet, skrev politimannen som stoppet de to ranerne i en rapport.

Hani ble for to måneder siden dømt til seks og et halvt års fengsel.