Nokas-ranere stjal fra ransutbyttet

- Rundt halvannen million kroner var borte, sa Toska.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): Ranerne nøyde seg ikke med å rane Nokas-bygget i Stavanger.

Etter anslaget stjal en eller flere av ranerne penger fra utbyttet mens det ble mellomlagret i tiltalte Dan Pettersens leilighet i Nedre Dalgate.

Politiet hevder at ranerne fikk med seg 57,4 millioner kroner fra Nokas. Men da David Toska satt i skjul på Østlandet og fintelte ransutbyttet, kom han bare til 55,5 millioner kroner. I tillegg var 300.000 kroner ødelagte sedler som han måtte forkaste.

- Rundt halvannen million kroner er borte. Jeg har en anelse om hvem som kan ha spist av lasset, men vil ikke si hvem det kan være, sa Toska i retten i dag.

Ransutbyttet lå i 15 store bager og ble oppbevart i to-tre uker på et loftsrom i Nedre Dalgate. Der lå mange av ranerne i dekning i flere dager etter ranet. David Toska var mest i sin leilighet i Smeahaia i Sandnes, men stakk også innom Nedre Dalgate.

Millionene ble så fraktet til et hemmelig sted på Østlandet, hvor Toska brukte tre-fire dager på å telle og bunte sedler.


Noen av ranerne fikk sin lønn, andre har visstnok ennå ikke fått sin andel.

David Toska har forklart at han etter hvert mistet kontroll over pengene. Drøyt fem millioner kroner er funnet i to leiligheter i Oslo.

Verken Toska eller noen av de andre tiltalte har pekt på hvor resten av pengene har tatt veien.

Toska har sagt at han ikke regner med å se noe mer til ransutbyttet.

- Når jeg kommer ut fra fengsel som 40-50-åring, regner jeg med å ikke ha fem flate øre av ranspengene tilgjengelig.