Nokas-saken tatt opp til doms

Trolig dom i februar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet.no): Nokas-saken er ferdig behandlet i Stavanger tingrett. Retten avviste advokat John Christian Eldens krav om at saken ikke kunne tas opp til doms før Høyesterett 25. januar har avgjort om Nokas-forsvarerne skal få tilgang til siste del av politiets avlyttingsmateriale.

Parallelt med forhandlingene i Stavanger tingrett har andre domstoler vurdert forsvarernes krav om innsyn i politiets avlyttingsmateriale.

Forsvarerne har fått medhold i mye, men Stavanger tingrett avsa i dag kjennelse for at den siste delen skal holdes tilbake.

Denne saken går nå til Høyesterett.

Dommer Helge Bjørnestad kunne ikke se at materialet som forsvarerne allerede har fått tilgang til, har bidratt til å opplyse Nokas-saken.

Derfor avviste han advokat Eldens krav, og viste til at uenighet om dette eventuelt må anføres som en saksbehandlingsfeil seinere.

Før retten ble hevet, kom tiltalte Metkel Betew med en intens bønn til dommerne om å bli frifunnet.

Han følte at aktoratet har brukt tidligere dommer til å svartmale ham, og ba retten foreta en fordomsfri og rettferdig behandling av hans sak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer