NOKAS-siktet løslates

Politiet får ikke fengsle 26-åringen som ble pågrepet i forrige uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 26 år gamle mannen som i forrige uke ble pågrepet og siktet for medvirkning til NOKAS-ranet i Stavanger løslates fra varetekt.

Politietterforskerne mener 26-åringen, som bor i Stavanger-regionen, er bindeleddet mellom medsiktede Dan Pettersen og Alexander Toska.

Pettersen og 26-åringen kjenner hverandre. 26-åringen, som er tiltalt for oppbevaring og salg av anabole stereoider verdt nærmere en halv million kroner, har bekjente i Oslos rans- og narkotikamiljø.

- Jeg har ikke noe med saken å gjøre. Jeg ble like overrasket som alle andre da byen krydde av politibiler, veisperringer og helikoptre, har 26-åringen forklart.

Tingretten i Stavanger avviste i forrige uke politiets begjæring om varetektsfengsling. Kjennelsen ble påkjært til lagmannsretten, som i dag har avvist saken.

26-åringen har hele tiden hevdet at han ikke har noe med NOKAS-ranet å gjøre. Han avla DNA-prøve til politiet i fjor sommer, mens den matcher ikke med noen av de mange biologiske funnene politiet har gjort under etterforskningen.