NOKAS-siktet tatt i Kosovo

Ridvan Halimi (25) ble tatt ved et checkpoint i Kosovo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) 25-åringen var etterlyst internasjonalt, og er nå tatt i Kosovo.

Halimi er siktet for både ranet av Postens brevsenter og NOKAS-ranet. Han er tilknyttet dødsranet i Stavanger av DNA funnet i fluktbilen.

- Halimi ble pågrepet i en rutinemessig kontroll ved et checkpoint, opplyser politiinspektør Bjørn Andersen i en pressemelding.

Andersen sier til VG Nett av Halimi ble pågrepet uten dramatikk, og at han vil bli framstilt for varetektsfengsling i Kosovo. Deretter vil norske myndigheter begjære ham utevert.

Utleveringsprosessen kan derimot ta tid, ettersom Hamili ikke er norsk statsborger. Norge har ifølge TV 2 heller ingen utleveringsavtale med Kosovo, som er under FN-administrasjon.

19 personer siktet

I morgen er det ett år siden dødsranet i Stavanger. Norsk Kontantservice (NOKAS) ble ranet for rundt 60 millioner kroner, og politimannen Arne Sigve Klungland ble skutt og drept.

19 personer er siktet for grovt ran med døden til følge, eller for medvirkning til grovt ran.

TATT ETT ÅR ETTER: I morgen er det ett år siden dødsranet i Stavanger. Nå er en av de siktede, Ridvan Halimi, tatt. Foto: DAGBLADET
TATT ETT ÅR ETTER: I morgen er det ett år siden dødsranet i Stavanger. Nå er en av de siktede, Ridvan Halimi, tatt. Foto: DAGBLADET Vis mer

I tillegg til Ridvan Halimi var David A. Toska og Jusuf Hani etterlyst av politiet. De to sistnevnte er fortsatt på frifot.

Så langt i etterforskningen har politiet brukt rundt 65 millioner kroner, og på det meste jobbet 140 tjenestemenn med saken.

På ettårsdagen i morgen vil det bli avholdt flere minnemarkeringer, hvor blant andre justisminister Odd Einar Dørum vil delta. I et lukket arranment på politihuset Arne Sigve Klungland vil bli tildelt en post mortem heltemedalje.

TATT: Ridvan Halimi (25) ble tatt i et checkpoint i Kosovo.
DREPT: Operativ uteleder Arne Sigve Klungland ble skutt og drept under ranet i Stavanger.