Nokas-siktet tatt i skytedrama

Oslomannen (30) satt flere måneder i varetekt i forbindelse med dødsranet i Stavanger. Nå er han siktet for å ha skutt en 27-åring i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Skytedramaet skjedde etter at tre menn oppsøkte boligblokka der den 30-åringen bor i Kjelsåsveien i Oslo grytidlig tirsdag morgen, melder VG.

- Mannen kommer ut, det oppstår krangel og slåsskamp, og deretter blir det avfyrt ett skudd, sa politiavdelingssjef Finn Abrahamsen til Dagbladet.no.

Skuddet traff en 27-årig mann i magen og påførte ham livstruende skader.

Nokas-siktet

Politiet kom raskt til stedet. 27-åringen ble fraktet til sykehus i all hast, mens 30-åringen og skuddofferets 34-årige bror ble pågrepet. Den fjerde mannen meldte seg seinere for politiet.

30-åringen er siktet for å ha avfyrt skuddet. Mannen er ifølge VG identisk med eieren av spionasjebutikken Spy Shop, som i fjor ble pågrepet og siktet for å ha levert skuddsikre vester til Nokas-ranerne.

30-åringen skal ikke ha medvirket i ranet, men han satt varetektsfengslet i flere måneder i fjor. Han blir neppe tiltalt når Nokas-rettssaken starter i september.

- Nødverge

Nokas-siktet tatt i skytedrama

Etter tirsdagens skytedrama ble 30-åringen først siktet for drapsforsøk. Nå er siktelsen endret til å uaktsomt ha forvoldt betydelig skade med skytevåpen.

Han hevder han fikk tak en skarpladd pistol, som brødrene skal ha hatt med seg. Ifølge Spy Shop-eieren gikk skuddet av under basketaket. 30-åringen hevder han handlet i nødverge.

- Jeg hadde aldri sett våpenet før. Da jeg så det forsto jeg at de ville drepe meg, skal han ha forklart i avhør, skriver VG.

Bakgrunnen for episoden skal ha vært en bagatellmessig krangel. 27-åringen skal ifølge avisa ha blitt nektet alkohol på en fest hos den Nokas-siktedes søster. Sammen med broren og en tredjemann oppsøkte han 30-åringen i hans hjem i 04.30-tida om morgenen.

- Alle de involverte er tidligere kjente av politiet, sa politiavdelingssjef Abrahamsen til Dagbladet.no på tirsdag.

Løslatt

Offerets bror er siktet for grov vold mot 30-åringen, men hevder han først slo etter at lillebroren ble skutt.

Politiet krevde begge mennene varetektsfengslet. Oslo tingrett mener imidlertid det ikke er fare for bevisforspillelse, og løslot dem.

LES OGSÅ: Mann (27) skutt i Oslo

SIKRET SPOR: Politiets krimteknikere undersøker stedet.
SKUDDRAMA: 27-åringen ble truffet av et skudd like utenfor blokkene i Kjelsåsveien. Foto: SCANPIX