Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nokas-tiltalt blir bilsyk av fangetransporten

Sjøsyketabletter har ikke hjulpet Ridvan Halimi. Måtte bli igjen på fengselscella i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): Advokat Trygve Staff, som forsvarer Halimi, forklarte til retten at Halimi ble dårlig av transporten i en trang cellebil med dårlig luft. han hadde forsøkt å spise sjøsyketabletter, uten at det hjalp vesentlig.

Advokat Staff anmodet politiet om å sørge for en alternativ transport for Halimi, og det skal være under vurdering. Dommer Daniel Lunde godtok dagens fravær, men undertsreket at det ikke måtte bli et repeterende problem.

Det er ei drøy mil fra Stavanger fengsel til rettslokalet på Forus. Politiet velger forskjellige kjøreruter fra dag til dag, slik at ingen skal vite hvilken vei de velger en bestemt dag.

De tiltalte sitter i en trang cellebil, og de har flere ganger klaget på at de blir sjuke av turen. De kastes fram og tilbake, de ser lite og det er dårlig ventilasjon. Til tider skal det også ha blitt spilt høy musikk for å hindre kommunikasjon mellom de tiltalte.

Ridvan Halimi har tilstått Nokas-ranet, men nektet hardnakket før, under og like etter behandlingen i tingretten. Han ble dømt til 16 års forvaring i tingretten.

HAR KLAGET PÅ TRANSPORTEN: Ridvan Halimi blir syk av fangetransporten. Blant annet er det blitt på dårlig ventilasjon og at de blir kastet frem og tilbake inni bilen. Foto: Scanpix
HAR KLAGET PÅ TRANSPORTEN: Ridvan Halimi blir syk av fangetransporten. Blant annet er det blitt på dårlig ventilasjon og at de blir kastet frem og tilbake inni bilen. Foto: Scanpix Vis mer