Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NOKAS-tiltalt møtte Klunglands datter på IKEA

Thomas Ingebrigtsen rørt av hvor snille barna til politimannen er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Aktor i Nokas-saken fortsatte i dag utspørringen av Thomas Ingebrigtsen, som har tilstått å ha medvirket til ranet. Ingebrigtsen har også forklart seg utførlig om de andre ranernes rolle og har sagt at det var Kjell Allrich Schumann som skjøt politimannen Arne Sigve Klungland.

Aktor ville vite hvorfor Ingebrigtsen valgte å tilstå.

- Jeg har opplevd et stort skifte i livet mitt. Under rettssaken i tingretten var datteren min så liten at alt hun gjorde var sove og spise. Jeg satt her i retten og hadde nok med mitt. Nå har hun blitt større, hun har begynt å gå og sier «pappa». Jeg vil ta et oppgjør med fortida mi for hennes del. Hun kommer til å få vite at faren hennes gjorde noe dumt, men hun skal også vite at han gjorde opp for seg, sier Ingebrigtsen.

Enken, sønnen og datteren til Klungland har alle fulgt deler av rettssaken, både i tingretten og lagmannsretten. Ingebrigtsen forteller at hensynet til politimannens etterlatte veide tungt.

Etter dommen i tingretten ble Ingebrigtsen satt fri i påvente av ankesaken. I denne tiden møtte han Klunglands datter på IKEA og de kjente hverandre igjen fra rettsalen.

- Når en person har blitt drept og du møter datteren hans, forventer du at de skal hate deg. Men hun bare smilte og var hyggelig. Sønnen Kjetil har jeg også pratet med her i retten og han har vært likedan. Det ble vanvittig vanskelig for meg å sitte og vite alt dette når de har mistet faren sin, sier Ingebrigtsen.

Han forteller at han nå har brutt med det kriminelle miljøet, han har fått jobb og går i lære for å bli tømrer.

- Dette er mitt oppgjør med fortida. Når jeg er ferdig med dette så er det ikke mer igjen. Jeg har brutt med miljøet, har brutt med alt. Har ikke én kompis igjen fra den tida. Etter dette er jeg bare en vanlig mann.

SKUTT UNDER RANET: Kommandobilen der Arne Sigve Klungland satt ble skutt på under ranet. Foto: Scanpix
SKUTT UNDER RANET: Kommandobilen der Arne Sigve Klungland satt ble skutt på under ranet. Foto: Scanpix Vis mer

Thomas Ingebrigtsen ble dømt til fire års fengsel i tingretten.

image: NOKAS-tiltalt møtte Klunglands datter på IKEA
TILSTÅTT: Thomas Ingebrigtsen har tilstått å ha deltatt i ranet. Han vil nå gjøre opp for sin kriminelle fortid.
DREPT: Politimannen Arne Sigve Klungland ble drept under Nokas-ranet. Hans etterlatte har fulgt rettssaken og gjort et dypt inntrykk på tiltalte Thomas Ingebrigtsen.