NOKAS-tiltalte surfet på nett i retten

Men i dag ble det bråstopp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet.no): De NOKAS-tiltalte får ikke lenger bruke internett i rettssalen. Dette gjorde sorenskriver Helge Bjørnestad klart ved rettsmøtets åpning i dag.

Rettsalen er satt opp med bredbånd, slik at forsvarerne har adgang til internett og mail. Dette skal ha ført til at enkelte tiltalte også skal ha benyttet anledningen til å sende mail.

Dette vil sorenskriver Bjørnestad ha en endelig slutt på.

- Å sende mail er ikke forenlig med at de tiltalte sitter på brev- og besøkskontroll, konstaterer Bjørnestad.

Etter det Dagbladet kjenner til, er kriminalpolitiet bekymret for at de tiltalte fra rettslokalet kan kommunisere nettopp via mail fra forsvarer-pc-er med personer som for eksempel er stevnet som vitner i saken.

På den måten kan det angivelig foreligge fare for bevisforspillelse.

- Jeg ser på alle når jeg sier dette, fortsatte Bjørnestad, for å understreke at han ikke hadde noen spesiell forsvarer i tankene.

SURFET I SALEN:  Flere av de tiltalte i NOKAS-saken skal etter sin forklaring ha sittet og surfet for å se hva nettavisene skrev. Her er 
Metkel Negassie Betew mellom sine forsvarere, Kristin Rabbestad og Marius Dietrichson. Foto: SCANPIX
SURFET I SALEN: Flere av de tiltalte i NOKAS-saken skal etter sin forklaring ha sittet og surfet for å se hva nettavisene skrev. Her er Metkel Negassie Betew mellom sine forsvarere, Kristin Rabbestad og Marius Dietrichson. Foto: SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer