Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NOKAS-vekter bekrefter møter med Toska

- Lettet over at Toska opphevet munnkurven i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter at David Toska i retten i dag navnga informanten som skal ha gitt ham innsideinformasjon om NOKAS, ble vekteren pågrepet og siktet for medvirkning til grovt ran.

I kveld har mannen blitt avhørt og skal ha gitt fyldig informasjon om sin rolle i forkant av norgeshistoriens største ran.

- Han forteller at han har hatt møter med Toska i 2003. Men dette har han fått beskjed om ikke å si noe om, og etter at Toska selv snakket i dag er han lettet over å kunne fortelle det han vet, sier advokat Gunnar Øystein Helgevold, som forsvarer vekteren, til Dagbladet.no.

Vekteren har bekreftet å ha møtt Toska tre ganger i løpet av høsten/vinteren 2003.

Helgevold bekrefter overfor NTB at det på tidspunktet fro møtene ikke ble snakket om noe ran, men om tyveri.

- Min klient ga informasjon vedrørende det ytre rom i NOKAS-bygningen, men hørte ikke mer fra Toska og regnet derfor ikke med at det ville skje noe mer, sier Helgevold til NTB.

Vekteren hevder at han ikke har mottatt noen vederlag for opplysningene han ga David Toska. Dette står i kontrast til det NOKAS-tiltalte Dan Pettersen har hevdet om at informanten fikk 500 000 kroner. 

Vekteren har foreløpig ikke tatt stilling til om han skal erkjenne straffskyld for den antatte bistanden til Toska.

AVSLØRTE NAVN: David Toskas nye forklaring i rettssalen i Stavanger i dag medførte at en vekter nå er pågrepet og siktet for medvirkning til grovt ran. Foto: SCANPIX
AVSLØRTE NAVN: David Toskas nye forklaring i rettssalen i Stavanger i dag medførte at en vekter nå er pågrepet og siktet for medvirkning til grovt ran. Foto: SCANPIX Vis mer

Dagbladet.no kommer med mer.