NOKAS-vekter må punge ut

Har det samme erstatningsansvaret som ranerne ifølge Høyesterett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landets øverste domstol har bestemt at vekteren som ga David Toska informasjon om Norsk Kontantservice, har det samme erstatningsansvaret som ranerne.

Høyesterett mener dermed at vekteren er solidarisk ansvarlig for å erstatte 51 millioner kroner, den delen av ransutbyttet som fortsatt ikke er kommet til rette.

Vekteren ble i Gulating lagmannsrett dømt til tre års fengsel for medvirkning til NOKAS-ranet i Stavanger 5. april 2004.

Mannen anket kun den delen av straffeutmålingen som går på kravet fra If Skadeforsikring. Han ba Høyesterett om medhold i at selskapet må lempe på kravet, men fikk altså ikke medhold. Han dømmes også til å betale forsikringsselskapets sakskostnader på 30.000 kroner.

Den tidligere vekteren har hevdet at han trodde opplysningene han ga David Toska om NOKAS, skulle brukes til å forberede et innbrudd og ikke et ran.

Det kommandopregede ranet i Stavanger sentrum fikk dødelig utfall da Kjell Alrich Schumann rettet AG3-geværet mot kommandobilen til politiet og traff Arne Sigve Klungland med et dødelig skudd.

(NTB)

MÅ BETALE: Nokas-vekteren informerte David Toska. Foto: Alf Ove Hansen
MÅ BETALE: Nokas-vekteren informerte David Toska. Foto: Alf Ove Hansen Vis mer
NOKAS-vekter må punge ut