- Nokas-vekter stjal penger fra minibank

Pågrepet og siktet for grovt underslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En vekter ansatt i Nokas er pågrepet og siktet for grovt underslag etter at sikkerhetsselskapet oppdaget at det manglet penger ved minst én minibank mannen kan knyttes til.

- Våre interne rutiner gjorde at vi avdekket uregelmessigheter rundt denne minibanken og anmeldte forholdet på tirsdag, sier konserndirektør Petter Wesenberg i Nokas til Dagbladet.

Vekteren, en mann i 40-årsalderen, ble pågrepet i en leilighet over et næringslokale i Holmestrand tirsdag ettermiddag. Boligen er nå forseglet av politiet i påvente av flere undersøkelser.

Den siktede mannen har vært ansatt i Nokas siden 2009, men verken politiet eller selskapet vil gå inn på hvor mye penger vekteren skal ha underslått eller hvor lenge den påståtte «skummingen» av verditransportpenger har pågått.

- Dette må bli en del av etterforskningen, sier Wesenberg.

Politijurist Hans Henrik Aske ved Vestfold politidistrikt vil ikke kommentere saken.  

- Vi ber om at lukkede dører under fengslingsmøte med hensyn til etterforskningen, sier Aske til Tønsberg blad.

Det er ikke kjent hvordan vekteren stiller seg til siktelsen.

Det er bare tre uker siden to tidligere Nokas-vektere ble pågrepet og siktet i en annen sak, millionranet av en pengetransport på Romerike. Ifølge Nokas er det ingen kobling mellom sakene.

- Det er alltid trist når våre ansatte er involvert i noe ulovlig, men disse sakene viser at våre rutinerer fører til dokumentasjon av lovbrudd og straffe

Tønsberg Tjøme Stokke Nøtterøy Vestfold Holmestrand Re Horten Andebu Politi og rett eAvis Kommunestyre-TV Annonse Annonse Nokas-vekter siktet for grovt underslag HOLMESTRAND: En Nokas-vekter er siktet for å ha stjålet penger han skulle legge i minibankene. Annonse Av:Emira HolmøyPublisert24.05.2012 11:42Sist oppdatert24.05.2012 11:50   E-post Skriv ut   Annonse Tirsdag kveld ble han pågrepet i Holmestrand og siktet for grovt underslag, skriver aftenposten.no. Torsdag blir han fremstilt for varetektsfengsling.
  Det var arbeidsgiveren til den siktede, Nokas Cash Holding, som skal ha oppdaget at pengene som skulle legges i minibankene ble borte. — Vi har full oversikt hva som fylles og tømmes i minibankene. Vi oppdaget avvik og gjorde undersøkelser som pekte mot denne vekteren, sier Petter Wesenberg, konserndirektør Nokas Cash Handling til tb.no. — Erfaren vekter Han vil imidlertid ikke si hvor mye penger som ble borte og hvor lenge dette pågikk. — Det er litt vanskelig å si, vi avventer etterforskningen av saken, sier Wesenberg. Han forteller at siktede har jobbet i bransjen en god stund. — Han er relativt erfaren vekter. Hos oss jobbet han i noen år, sier Wesenberg. Trolig alene — Det er ingenting som tyder på at det var flere som var med på underslaget, sier Wesenberg. Politijurist Hans Henrik Aske ved Vestfold politidistrikt vil foreløpig ikke kommentere saken. — Vi ber om at lukkede dører under fengslingsmøte med hensyn til etterforskningen, sier Aske til tb.no.